Alžběta II.

Alžběta II. Zdroj: ČTK/AP/Matt Dunham

Královská rodina na panství v Sandrighamu
Princezna Kate
Prince William a princezna Kate
Královna přichází na vánoční mši v Sandringhamu
Alžběta II.
5
Fotogalerie

Britská královna ve svém vánočním poselství uvedla, že věří ve vítězství "světla nad tmou"

Britská královna Alžběta II. ve svém dnešním vánočním poselství vyjádřila naději, že světlo triumfuje nad temnotou v těchto nebezpečných časech. Zároveň se v něm i zmínila i o osobní radosti, kterou jí letos přineslo narození pravnučky Charlotte, již druhého dítěte prince Williama a jeho manželky Kate.

"Janovo evangelium obsahuje verš o velké naději, který se často používá ve vánočních koledách: 'To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila'," řekla 89letá královna, která připomněla, že letošní rok v Evropě poznamenaly extremistické útoky a migrační krize.

"Jednou z radostí toho, že žijete dlouho, je, že se díváte na své děti, pak na vnoučata, pak na pravnoučata, jak pomáhají se zdobením vánočního stromku. A letos získala moje rodina nového člena, aby se připojil," řekla také Alžběta II.

Princezna Charlotte, která se narodila 2. května, je čtvrtou v pořadí následnictví na britský trůn po svém dědečkovi princi Charlesovi, otci Williamovi a svém o 21 měsíců starším bratrovi, princi Georgeovi.

Svůj předtočený projev pronesla královna tradičně z Buckinghamského paláce.