ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Ach, ta Amerika. Americká policie místo pokut rozdávala peníze

Nečekaný vánoční dárek dostalo několik desítek obyvatel amerického státu Georgia od místní dopravní policie. Uniformy, jejichž blízkost často znamená pro řidiče nevítané finanční výdaje, tentokrát do jejich peněženek naopak přispěly. Rozdávaly peníze od neznámého dobrodince.

Podle stanice CNN se jistý místní podnikatel z okresu Monroe rozhodl, že přilepší lidem, kterým by se to mohlo před Vánoci hodit. Usmyslel si proto, že osloví policii, která mu přišla jako nejlepší instituce pro distribuci stodolarových bankovek.

Šerif John Cary Bittick z jeho daru rozdělil policistům 54 stodolarovek (54 krát 2500 korun), aby je rozdali. Podle něho se dárce inspiroval podobným konceptem kdesi jinde v USA a rovněž jej napadlo, že podobná akce pomůže zlepšit obraz policie v očích veřejnosti pošramocený řadou násilných úmrtí zvláště černochů při policejních zásazích.

Někteří z obdarovaných podle CNN očekávali pokutu a když místo ní dostali bankovku, nevěřili, že nejde o žert. Několik lidí prý dokonce začalo radostí plakat.

Našel se však i muž, který začal policistovi nadávat kvůli očekávané pokutě ještě před tím, než se dozvěděl, oč jde. Stodolarovka mu proto nebyla souzena.