Daniel Landa tuto fotografii umístil na svůj Facebook

Daniel Landa tuto fotografii umístil na svůj Facebook Zdroj: Daniel Landa - Facebook

Největší obrat v životě Daniela Landy: ruku v ruce s muslimy chce bojovat proti skřetům

Zdálo se, že po pátečních útocích již nemůže českou společnost šokovat téměř nic. Tato představa se však ukázala být zcela scestná a iluzorní. Daniel Landa, duchovní otec českých nacionalistických a rasistických pudů, který stále směle na svých koncertech zpívá písně Orlíku, se vyznal k sympatii k muslimům.

Neuvěřitelné se tak opravdu stalo skutkem. Na mysl dokonce vyvstává otázka, zda text, o němž je řeč, opravdu vytvořil Daniel Landa. Se zasmušilou tváří v obklopení svých muslimských přátel se Landa alias Žito na zveřejněné fotografii modlí. „Tito lidé kolem mne jsou muslimové. Tito lidé jsou mí úžasní přátelé. Tito lidé mi stojí za to riskovat. Pomáhají nám jak jen mohou i s obranou a bezpečím našeho vlastního domova a já rád činím totéž,“ napsal si Landa na svůj oficiální profil na sociální síti Facebook. 

„Jsem rád a je mi ctí, že mohu kráčet ruku v ruce s těmito patrioty v boji proti skřetům celého světa. Myslete si o tom co chcete. Svou vlast a krajinu miluji, o tom žádná. Muslimskej agent rozhodně nejsem, ani ruskej natož americkej. Jsem náš člověk,“ uzavírá zpěvák. Fotografie vyvolala velké ohlasy na sociálních sítích. V komentářích pod fotografií se množí kromě těch posměšných také vážně míněné komentáře, které správně poukazují na to, že tímto Landa u svých skalních fanoušků, kteří se často otevřeně hlásí k pravicovému extremismu, ztratí popularitu.