Interpret - Semestrální práce

Interpret - Semestrální práce Zdroj: Lukáš Oujeský

Mrtvý akt VII
Ze serie California
Ze serie California
Ze serie California
Mrtvý akt V
10
Fotogalerie

Další vítěz Aktů X: Exhibicionismus na ulici je vzrušující!

Představujeme dalšího vítěze letošního sedmého ročníku soutěže Akta X. Je jím rodák z Brna Lukáš Oujeský, který získal ocenění poroty v kategorii akt v exteriéru. V galerii, kterou si můžete prohlédnout níže, uvidíte další jeho fotografie.

„Fotografie vznikla původně na popud zadání semestrálního úkolu u nás v ateliéru na FDULS. Zadání bylo interpretace uměleckého díla, stylu či myšlenky. Fotografií se většinou snažím něco říct a u fotografování aktů si možná řeším svůj osobní problém s tím, že má přítelkyně a múza dělá modelku v tomto oboru,“ popisuje Reflexu Lukáš.

Dívka, kterou můžete vidět na jedné z vítězných fotografií, je tedy profesionální fotomodelka. „Je to má přítelkyně a múza, ale je to také výborná modelka. Focení na ulici nebo v přírodě mě baví. Ať už ze strany fotografa či modela. Na ulici je ten exhibicionismus ještě o něco více vzrušující. Mám rád, když na vás lidé divně koukají a nevědí, o co se jedná. Prostě většinou nechápou, že je někdo ochotný být nahý na veřejnosti. Tohle focení bylo trochu jiné v tom, že jsem musel nejdříve plochu vytapetovat, rozestavit světla, atd. Takže se prostě pár zvědavců našlo. Když fotíme sérii mrtvých aktů, která bohužel porotu nezaujala, tak pracuji vždy s přirozeným světlem, takže jen vyřeším kompozici a expozici a Bára může do akce.

Porota sice vybrala jako vítězný jiný Lukášův snímek, jeho kompletní fotosérii, kterou do soutěže zaslal, si však můžete prohlédnout v galerii.