Cena šéfredaktora: Frame #32

Cena šéfredaktora: Frame #32 Zdroj: Petr Machan

Ukázky z tvroby Petra Machana
Ukázky z tvroby Petra Machana
Ukázky z tvroby Petra Machana
Ukázky z tvroby Petra Machana
Ukázky z tvroby Petra Machana
5
Fotogalerie

Vítěz ceny šéfredaktora letošních Aktů X fotí na kinofilm. Podívejte se na další jeho fotografie

Letošní Akty X mají tak trochu výjimečného vítěze. Petr Machan totiž jako jediný ze soutěžících fotí na klasický kinofilm. A jak můžete vidět v naší fotogalerii, akty rozhodně nejsou v tvorbě tohoto profesionálního fotografa tím nejdůležitějším tématem.

Cesta k oceněné fotografii byla dílem náhody. „Fotografie vznikla v Branické nádražní hospodě, kam jsme se s modelkou Janou Pomyk a kolegou Martinem Šebestou ukryli před deštěm. Velmi charismatické prostředí tohoto podniku vnuklo myšlenku na fotografii a po dohodě se štamgasty vznikla jedinečná kontrastní scéna mezi krásou modelky a patinou hospody,“ řekl pro Reflex.cz její autor. Hospoda, která na obrázku je, není nijak oblíbené autorovo místo. „V Braníku je ovšem velká klasika,“ dodává Machan.

„Dívka na fotografii je profesionální modelka. Štamgasti dostali před focením panák rumu a myslím, že jim je vidět na očích, že jim scéna vyhovuje. Pro mě ta fotografie je více o interakci mezi jednotlivými subjekty a kontrastem mezi prostředím a modelkou. Je fakt, že kdyby to byla vinárna, tak by fotografie vypadala zcela jinak. Přece jen se říká, že pivo dělá krásná těla,“ popisuje dále fotograf.

Petr Machan pracuje jako fotograf na volné noze. Většinu času tedy věnuje právě fotografování. Ukázky z jeho tvorby si můžete prohlédnout v naší fotogalerii, nebo na jeho stránkách.