Pohostinství má stále problémy s hygienickými podmínkami.

Pohostinství má stále problémy s hygienickými podmínkami. Zdroj: čtk

Restaurace se trápí s hygienou. Státní zemědělská a potravinářská inspekce letos zavřela rekordní počet zařízení

Informaci o rekordně vysokém počtu zařízení, která nevyhovovala hygienickým předpisům, přinesl včera Český rozhlas. SZPI letos zavřela 147 podniků. 

Více než sedm tisíc kontrol provedla zmíněná instituce v různých stravovacích či potravinářských zařízeních. Problém byl téměř ve třetině z nich. Nyní se však na seznam provozoven, které již nesmějí zákazníkům prodávat jídlo či potraviny, rozšířil o 147 podniků. 

Podniky přibyly i na webu, který pro větší osvětu a informovanost veřejnosti zřídila Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Vysoké bylo oproti průměru i starší, dubnové číslo. Před třemi měsíci bylo v České republice pozavíráno na pětapadesát prodejen., přičemž povědomí provozovatelů prodejen s potravinami je podle informací SZPI mnohem vyšší, než u těch, kdo provozují restaurační zařízení.