Islamisté zaživa upálili pilota zavřeného v kleci

Islamisté zaživa upálili pilota zavřeného v kleci Zdroj: Youtube.com

Islámský stát jsou středověké zrůdy. Odpoví Jordánsko na popravu zajatého pilota po jejich?

Jordánci dostali od Islámského státu video s bestiální popravou jejich pilota, který byl sestřelen IS a padl do zajetí těch tvorů. Středověká bestialita jejich činu ukazuje, že by se svět opravdu měl spojit a začít IS bombardovat. Nyní se ale zdá, že jim „po jejich“ odpoví Jordánsko.

Na Youtube bylo vyvěšeno (a již staženo) video bestiální vraždy sestřeleného jordánského pilota, který s jordánskou F šestnáctkou útočil na pozice Islámského státu. Teroristé z IS nejprve jednali o případné výměně pilota Maáze Kasásby za Sadžídu Rišávíovou, v Jordánsku vězněnou islámskou teroristku. Nyní se ukázalo, že to bylo už dávno po smrti zajatého pilota.

IS zavřela muže, oblečeného v oranžovém oděvu „jako na Guantanámu“ politém benzinem, do klece. Před smrtí ještě musel odříkat následující text: "Chci se obrátit k jordánskému lidu. Vězte že naše vláda jsou sionističtí agenti. Kdyby to nebyla pravda, tak bychom naopak hájili islám. Proč neposíláme své letadla proti Asádovi, který vraždí miliony muslimů? Místo toho chráníme židy a Al Aksu v Palestině. Vyzývám rodiny vojáků, zabraňte svým synům v této činnosti, aby je nepotkalo to, co potkalo mě a jejich rodinu to, co moji rodinu, mou ženu a mé blízké.“ Na konci jeho řeči byla na videu zveřejněna jména všech jordánských pilotů, kteří bombardují IS. Pak teroristé škrtli a pilota zavřeného v kleci zaživa upálili.

Jordánsko již dříve hovořilo o možnosti, že pokud Kasásbu IS zabije, popraví vězněné islamisty - včetně teroristky, kterou chtěl IS za pilota při jednáních vyměnit. Pilot patřil k mocnému místnímu klanu. Přesto mu to nepomohlo. Jeho upálení ukazuje, že IS vrací svět do středověku. Proto by jordánská - středověká - odpověď mohla zabrat. Popravit vězněné nepřátele, když popraví naše zajaté vojáky, je čirý středověk. Radikální islám nás do něj bohužel vrátil. Leknou se alespoň hromadných poprav svých lidí, pokud k němu Jordánsko přistoupí?