Babišova role v seriálu Neviditelní

Babišova role v seriálu Neviditelní Zdroj: Česká televize

Babišova role v seriálu Neviditelní, který vysílá Česká televize

V posledním díle vodnického seriálu České televize, Neviditelní, se opět objevil ministr financí Andrej Babiš. Sice jen na malém obraze, ale byl přítomen. Nepřímo se v seriálu objevila i jeho legendární (v politické praxi nepříliš úspěšně naplňovaná) hláška o tom, jak se mají řídit firmy.

 

Hubert Vydra (hraje ho Jiří Bartoška) je v seriálu předsedou českého vodnictva. Je to mocný muž a chce ovládat celé jedno odvětví. Proto má nad stolem i portrét Andreje Babiše. Obraz s tváří ministra financí se objevil i v posledním díle Neviditelných (jak můžete vidět na přiloženém obrázku), který odvysílala Česká televize 7. listopadu.

Vydrův syn Robert (hraje ho Kryštof Hádek) ve scéně říká svému otci: „Mám problém, cejtím se hrozně zbytečněj, tak mě napadlo, že bys na mě mohl přepsat jednu ze svejch firem, abych ti dokázal, co ve mně je.“ Na to mu Vydra-Bartoška odpovídá: „Neumíš řídit firmu.“

Řídit stát jako firmu hodlá především Andrej Babiš. Zda to ale umí on, to po včerejší rezignaci jeho ministra dopravy Antonína Prachaře už také není vůbec jisté.