Sabina Selimovičová, Samra Kesinovičová

Sabina Selimovičová, Samra Kesinovičová Zdroj: Interpol

Tyto dvě krásné rakouské dívky (15 a 16 let) se nechaly zverbovat do Sýrie, tam zřejmě zemřely

Sabině Selimovičové je pouhých 15 let a její kamarádce Samře Kesinovičové o rok víc. Jsou to Rakušanky, které se narodily v Bosně. Od dubna jejich rodiče netuší, kde se nacházejí. Rakouské úřady se ale domnívají, že odjely podpořit džihádisty do Sýrie, kde bohužel podle všeho zahynuly. Napsal o tom web thelocal.at.

 

„Nemáme ještě naprostou jistotu, ale rodiče dívek již byli informováni, že jejich dcery mohou být po smrti,“ řekl webu Salzburger News mluvčí ministerstva vnitra Alexander Marakovits. Podle něj mají úřady podobné informace již několik týdnů a snažily se je i hodnověrně ověřit v Sýrii, i když je to nesmírně složité.

Tyto půvabné mladé dívky se podle všeho pohybovaly na území, která ovládají islamističtí radikálové. Vyšetřovatelé zjistili, že dívky odletěly v dubnu do Turecka a pak se dostaly do Sýrie, kde se chtěly připojit k džihádistům. Samy o tom informovaly na sociálních sítích, když aktualizovaly místo svého pobytu.

Motivace odjezdu obou studentek není pořád jasná. Podle policejních zdrojů před odjezdem měly kontakt se skupinou čečenských mladíků a navštívily mešitu ve druhém vídeňském obvodu. Od dubna je pak hledá Interpol.