Daniel Pierce

Daniel Pierce Zdroj: YouTube.com

Rodiče vyhodili mladého gaye z domu kvůli jeho orientaci. Lidé mu poslali 100 tisíc dolarů

Daniel Pierce (19) studuje vysokou školu v americkém státu Georgia. Jeho poslední dramatickou hádku s rodiči, kteří jsou silně věřícími křesťany, zaznamenal na svůj mobilní telefon. Případ pak vyvolal obrovskou pozornost po celém světě. Informoval o tom webu news.com.au.

Na videu rodiče například říkají, že si Daniel homosexualitu vybral a to oni nemohou z morálního hlediska tolerovat. „Můžeš to zapírat, ale já věřím v Boží slovo a nikoho Bůh nestvoří jako gaye. Je to cesta, kterou si si zvolil ty,” říká Pierceova matka. Postupně se rodinná hádka zvrtne v emocionální řvaní a k nadávkám. Rodiče svého syna nazývají „ostudou” a “buzerantem”.

Video s názvem „Jak nereagovat, když vám vaše dítě řekne, že je gay“, pak nasbíralo během několika dní přes 5 milionů zhlédnutí.

Pro Daniela Pierce jeho přátelé poté zařídili webovou stránku www.gofundme.com, kam mohou přispět lidé a pomoci mu z jeho svízelné situace. Na stránce Daniel píše: “Rodiče mi vzali všechno, včetně mých skript do školy. Peníze použiju na absolutně základní věci, jako je třeba postel, skripta nebo zdravotní pojištění. Chci pomoci ostatním mladým lidem, kteří jsou ve stejné situaci, jako já. Chtěl bych vám všem poděkovat za vaši podporu.”

A reakce veřejnosti byla soldární a blesková. Daniel už má k dispozici téměř 100 tisíc dolarů.

Video z hádky rodičů a mladého homosexuála najdete zde: