ISM ČR

ISM ČR Zdroj: Archív

Web konspirativců verbuje v Čechách živé štíty do Palestiny

Když jsem dával dohromady článek o přední české konspirativkyni paní Janě Karáskové, vůbec jsem netušil, že konspirační blud má proteroristickou odnož. Na webu New World Order Opposition verbují živé štíty do Palestiny.

Paní Karásková, která je sympatizantkou hnutí NWOO, si myslí, že WTC odstřelila CIA nanotermitem, že nás práškují z letadel, a že nás chtějí farmaceutické firmy vyhubit očkováním. Můj článek ve čtvrtečním tištěném Reflex je po rozhovoru s ní takový dejme tomu laskavý. Obhajuji paní Karáskovou, že plácat hlouposti je demokratické právo a že nikomu neškodí.

A hned jak jsem to napsal, ještě než článek vyšel, ukázalo se, že jsem chválil předčasně. Na serveru New World Order Opposition, což je vlajková loď českých konspirativců a platforma paní Karáskové, vyšel text, který mne fakt naštval. Ne její o WTC, či jak nás práškujou z letadel. Jde o výzvu všem možným politikům: „Obracíme se na Vás jménem občanských iniciativ Ne naším jménem! – Za spravedlivý mír na Blízkém východě, ISM Česká republika a Přátelé Palestiny znepokojených nedávnou návštěvou čtyř předních českých politiků v Izraeli. Tímto si Vás dovolujeme vyzvat, abyste návštěvu čtyř poslanců českého parlamentu v Izraeli důrazně odsoudili. Vyzýváme (všechny možné) politiky aby jasně odsoudili cestu čtyř poslanců do Izraele, jakož i jasně odsoudili zabíjení civilistů v okupovaném pásmu Gazy ze strany Izraele.“ A výzva k podpisu petice s tímto požadavkem. Chápu, že konspirativci vědí, že všechno řídí Židi. Ale tím, že poskytují platformu výše uvedeným organizacím překročili mez únosného bláznění a stávají se spolupachateli zla.

ISM ČR totiž je „je hnutí bojující nenásilnou přímou akcí proti izraelské okupaci palestinské půdy. Toto hnutí bylo v srpnu 2001 založeno malou skupinou aktivistů za účelem podpory a posílení palestinského odporu.“ Mimo jiné tahle parta verbuje v Čechách dobrovolníky do Palestiny, kteří mají vytvářet živé štíty. "Dobrovolnicí a dobrovolníkem se v ISM můžete stát velice jednoduše: Rozhodnete se. Odjedete do Palestiny (přes telavivský Ben Gurion anebo jordánský King Hussein Bridge). Telefonicky se přihlásíte na dvoudenní školení v Ramalláhu. ... Co vás čeká? Bydlení v Hebronu, Nábulusu či Ramalláhu s výjezdy do okolí, kde jsou aktivisté aktuálně potřeba: pravidelné páteční demonstrace proti zdi a okupaci, přítomnost v místech, kde hrozí armádní či osadnické násilí, zemědělské práce v oblastech často napadaných osadníky, výpomoc při stavbě domů z vepřovic v oblasti s častými demolicemi, a v neposlední řadě účast na přímých akcích organizovaných Palestinci."

Takže můžete bez problémů zítra odjet dělat živý štít raketám Hamásu. A co je „přímá akce organizovaná Palestinci“, kterou slibují? Myslím, že si to každý dovede představit.