VLAJKA UKRAJINA RUSKO

VLAJKA UKRAJINA RUSKO Zdroj: YouTube.com

Hloupý nápad na fotbale: Fanoušek Kodaně mával v Kyjevě ruskou vlajkou. Bitka byla na světě

Musel to být pořádný hlupák, když se v době, kdy se na Ukrajině válčí, vypraví na fotbalový zápas do Kyjeva s ruskou vlajkou. Stalo se ve středu v předkole Ligy mistrů v průběhu zápasu mezi Dniprem Dnipropetrovsk a FC Kodaň. Jeden z desítek fanoušků dánské Kodaně začal mávat na stadionu ruskou vlajkou, v odvetě příznivci ukrajinského týmu napadli dánské diváky.

Těžko pochybovat o tom, že by Dánové nevěděli, že Rusko je dnes na Ukrajině veřejným nepřítelem číslo jedna. Tak místní diváci i situaci vyhodnotili po zápase. „Omlouváme se, ale byla to zjevná provokace, která nemohla zůstat bez odezvy.“

Tvrdé jádro fanoušků Dnipra Dnipropetrovsk, kteří si říkají Vlad, napadli příznivce FC Kodaň na začátku druhého poločasu a zápas byl na 15 minut přerušen.

Utkání se hrálo v Kyjevě. V Dnipropetrovsku je sice klid, ale oblast je poměrně blízko od míst, kde se na východě Ukrajiny bojuje. Žádal o to i dánský tým. O to víc je nepochopitelné, že se jeho fanoušci k podobné provokaci uchýlili. Nemohli čekat nic jiného, než že vše skončí tak, jak skončilo.

Incident vyšetřuje fotbalová federace UEFA.

Zde je video z události v Kyjevě: