Burzy pedofilů, na kterých se vyměňují fotografie nahých dětí, jsou prý běžné

Burzy pedofilů, na kterých se vyměňují fotografie nahých dětí, jsou prý běžné Zdroj: ČTK

Britové zadrželi 660 lidí kvůli pedofilii, také policisty, lékaře, učitele a pečovatele

Jedna z největších světových akcí proti pedofilům proběhla ve Velké Británii. Jak informovala stanice BBC, operace se soustředila na uživatele internetu, kteří navštěvují weby s fotografiemi, jejichž obsah je podle zákona považován za zneužívání dětí. Výsledkem šestiměsíční akce bylo zadržení 660 podezřelých lidí.

Mezi nimi byli i doktoři, učitelé, skautští vedoucí, pečovatelé i policejní důstojníci. Potvrdila to NCA (National Crime Agency). Zajímavé je, že pouze 39 z nich mělo předtím „problémy“ s policií. Jednalo se tedy většinou o předtím takzvaně bezúhonné občany.

Náměstek ředitele NCA, generál Phil Gormley, k tomu BBC řekl: „Někteří lidé, kteří začnou u prohlížení neslušných obrázků na internetu, můžou dojít až k přímému zneužívání dětí. V této operaci nejde jen o zatčení lidí, kteří už se nějak provinili, jde nám také o ovlivnění potencionálních zločinců dřív, než překročí tu hranici. Chceme, aby tito pachatelé věděli, že internet není bezpečné místo pro anonymní přístup k nevhodným fotografiím, že po sobě zanechávají digitální stopu, kterou síly zákona najdou.“

Podle odborníků se podobné trestné činnosti dopouští i mnoho lidí jinde ve světě, včetně České republiky.