NSA

NSA Zdroj: Profimedia.cz

Německý IT expert napadl z pomsty stránky americké zpravodajské služby NSA, ta má ostudu

NSA, americká Národní bezpečnostní agentura, která sbírá a analyzuje data cizinců i zahraničních rozvědek, má podle všeho problémy se zabezpečením vlastních internetových stránek. A po obřím skandálu se svým někdejším spolupracovníkem Edwardem Snowdenem, který ji ukradl mnoho údajů a pak je prodal médiím, má teď i pořádnou ostudu.

Počítačový expert Matthias Ungethüm ze Saska napadl její webové stránky a „v klidu“ změnil na homepage NSA některá hesla a zanechal tam také vzkaz pro své kolegy, kteří se starají o bezpečnost stránky. Informovala o tom německá rozhlasová a televizní stanice MDR.

„Poslal jsem jim před týdnem e-mail, že to udělám. Nijak nereagovali,“ řekl Ungethüm v pátek. V Německu je NSA velmi nepopulární protože monitorovala komunikaci milionů občanů našeho souseda, dokonce i telefon kancléřky Angely Merkelové, které se pak osobně omluvil prezident Barack Obama.

Německý IT expert tím chtěl poukázat na to, že agentura, která tajně sleduje lidi po celém světě, si nedokáže své údaje ani ohlídat.