Alessandra Mussolini

Alessandra Mussolini Zdroj: Profimedia

Vnučka diktátora Mussoliniho kandiduje do europarlamentu za Berlusconiho stranu

Italská senátorka Alessandra Mussoliniová (52) bude kandidovat za stranu expremiéra Silvia Berlusconiho v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. Mussoliniová je vnučkou fašistického diktátora Benito Mussoliniho, její tetou je slavná herečka Sophia Lorenová. Politice se nositelka známého jména věnuje již přes 20 let.

„Prožíváme zvláštní okamžiky v životě naší strany a našeho předsedy. Já rozhodně nejsem typ člověka, který by něčemu ustupoval, jsem naštvaná, když se lidé chovají nekonzistentně,“ komentovala Mussoliniová svoji kandidaturu pod hlavičkou strany Forza Italia do Evropského parlamentu. Narážela na to, že Berlusconi, který je předsedou strany, za kterou je senátorkou, byl odsouzen k veřejným pracím za daňové úniky a veřejnost i jiní politici jej tvrdě kritizují. „Na rozdíl od jiných se k němu teď neotočím zády,“ dodala Mussoliniová k Berlusconimu v rozhovoru pro deník La Repubblica.

Navíc i strana Forza Italia prochází složitým obdobím. Před několika lety se sloučila s dalšími subjekty ve stranu Lid svobody, aby se v listopadu 2013 zase osamostatnila.

Alessandra Mussoliniová vystudovala medicínu, ale věnovala se spíše kariéře modelky a herečky. Z té doby jsou dodnes vytahovány občas i její fotky, na kterých je nahá. Na politiku se dala v roce 1992 a je známá svými velmi emotivními projevy i na půdě italského parlamentu.