Staré mince

Staré mince Zdroj: Profimedia

Manželé z Kalifornie našli mince za 10 milionů dolarů, ze zisku pomohou chudým

Příběh jako z filmu: Manželský pár v Kalifornii chodil po jedné cestě prakticky každý den domů. Nedávno náhodou na okraji cesty našel staré plechovky. A v nich mince, které byly oceněny na 10 milionů dolarů. Informovala o tom televize ABC.

“Bylo to, jako najít horkou bramboru, vlastně jsme nevěděli, co s tím,” řekl pak pár expertovi na Donu Kaganovi ze společnosti Kagins. Právě jeho si najali, aby je zastupoval při prodeji mincí.

“Od roku 1981 za mnou chodí lidi, kteří chtějí prodat nějaké mince. Většinou jednu nebo dvě, v hodnotě pár tisíc dolarů. Je to poprvé, kdy za námi někdo přišel s tím, že objevil celou hromadu zakopaných mincí. Šanci učinit takový objev je tak milion ku jedné, je to menší šance než na výhru v loterii,” řekl Kagan. „Téměř všechny z 1427 mincí pocházejí z období let 1847 až 1894 a nejspíše nikdy nebyly v oběhu. Jsou perfektně zachovalé. Nejvzácnější z mincí by se mohla prodat až za milion dolarů,“ dodal Kagan.”

A co plánuje manželský pár s nově získaným velkým majetkem udělat? „Chceme pomoci ostatním lidem. Mnoho lidí z našeho města nemá ani na jídlo, jak jsou chudí. Také chceme podpořit umělce a ostatní lidi, kterým se nedostává podpory,“ řekl pár, který chce zůstat v anonymitě.