Milan Chovanec

Milan Chovanec Zdroj: Profimedia.cz

Ministr Chovanec měl po operaci vnitřní krvácení, není v ohrožení života


Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) po plastické operaci břicha začal vnitřně krvácet, lékaři ho museli znovu operovat. Už je mimo jakékoli ohrožení, řekl v neděli ČTK mluvčí ministerstva Pavel Novák.

Nemocnice se k operaci vyjadřovat nechtěla. Na Chovancovy komplikace upozornil server Blesk.cz. Chovanec tento týden v plzeňské fakultní nemocnici podstoupil dlouho plánovaný zákrok, při němž mu lékaři odstranili přebytečnou kůži. Třiačtyřicetiletý ministr totiž již dříve zhubl o několik desítek kilogramů. Po této první operaci, která se podle Nováka odehrála ve čtvrtek, se objevily komplikace v podobě vnitřního krvácení. Lékaři ho proto museli operovat znovu. „V tuhle chvíli už je mimo jakékoli ohrožení, normálně komunikuje a měl by být v pořádku,“ dodal mluvčí Novák.

Chovanec prý plánoval, že v neděli půjde z nemocnice domů. Jenže na pokoji v pátek brzy ráno zkolaboval a musel být podruhé operován. „Asi 16 hodin po první operaci mě začalo strašně bolet břicho,“ řekl Chovanec Blesku. Lékaři poté zjistili, že krvácí do břišní dutiny.