Ondřej Moravec

Ondřej Moravec Zdroj: Reuters

Skvělý biatlonista Moravec má bronz! Zastínil i jednání sněmovny o důvěře pro vládu

Zatímco prezident Miloš Zeman přednesl v Poslanecké sněmovně projev, který až tolik nikoho nevzrušil, na olympiádě v Soči pokračovali čeští biatlonisté ve fantastické medailové jízdě. Mají už čtvrtý cenný kov, celkem má Česká republika šest medailí.

Biatlonista Ondřej Moravec v závodě s hromadným startem získal po skvělém výkonu bronzovou medaili (předtím už vybojoval stříbrnou). Předvedl bezchybnou střelbu a v běhu nestačil jen na dva nejlepší biatlonisty současnosti, Nora Emile Hegle Svendsena, který vyhrál, a na Francouze Martina Fourcada.

Biatlon je tak jednoznačně nejúspěšnějším českým zimním sportem posledních let. Na biatlonové závody v Soči se v televizích dívá vždy kolem milionu lidí. Podle reakcí zpravodajských i jiných serverů, dávali lidé přednost závodu, ve kterém uspěl Ondřej Moravec, před sledováním dění ve sněmovně, kde se koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL uchází o důvěru. Ostatně bylo už dopředu jasné, že ji získá, takže žádné drama se v parlamentu nekoná. Na rozdíl od emotivních zážitků ze Soči.