Anna Sidorovová

Anna Sidorovová Zdroj: Profimedia.cz

Jízda v zapečetěném autobusu

Dlouholetý redaktor Reflexu Milan Tesař sleduje olympiádu přímo v Soči. Reportér Jiří X. Doležal mu klade „záludné“ otázky, na které hledá Reflex.cz prostřednictvím svého zvláštního zpravodaje odpovědi v Rusku na zimních hrách. Co jsme zjistili dnes a jak zněla otázka:

Když upadla ta holka na skejtu, myslel jsem, že se zabila. Nezabila, ale bylo to o chlup. Je vůbec mravné riskovat životy lidí kvůli takové kravině, jako je medaile?

Vždyť víš, Jirko, že lidé riskují životy pro mnohem méně. Třeba proto, aby se dostali po D1 z Prahy do Brna. Utopit se můžeš i ve vaně, že ano.

Podívej se na Rusáky, minimalizovali riziko teroristického výbuchu na 0,000001, ale za jakou cenu. Chodíme tady v předem vyznačených koridorech, jezdíme v zapečetěných autobusech, aby se poznalo, jestli někdo s dlouhým vousem nepřistoupil za jízdy, a mezi místní občany se dostaneš leda na neviditelném rogalu, které by dokázalo nenápadně překonat všechny bezpečnostní zóny. V tomhle ohledu, Jirko, myslím terorismus zvítězil na celé čáře. Zavíráme se do pasti sami.

Ale já to na druhou stranu chápu; tady je tolik zajímavých mladých lidí, s nimiž je docela sranda a dobře se s nimi pije. Taky chtějí něco dokázat (třeba získat tu tvou medaili), ale vůbec nejsou nafučení, ani arogantní a jsou mezi nimi docela kočky (podívej se schválně na skipa ruského curlingového týmu Annu Sidorovovou).

Byla by nás škoda.

Milda