Marek a Vili

Marek a Vili Zdroj: Reflex - Pavel Hofman

Gabriela Soukalová, smutná krásná princezna, dvakrát čtvrtá

Fantastické výkony, ale současně prohry k naprostému uzoufání. Tak zatím dopadla na olympiádě v Soči biatlonistka Gabriela Soukalová. Dvě čtvrtá místa jsou zřejmě tím nejhorším, co mohlo českou krásku potkat, i když to bylo vždy po nesmírně statečném výkonu.

Soukalová se zatím prezentuje na zimních hrách výborným během, ale selhává jí střelba. O jednu ránu mimo méně v každém závodě a brala by už podle všeho dvě medaile. Podmínky byly ale v Soči pro všechny biatlonistky v podstatě identické, takže ty na prvních místech získaly triumfy zaslouženě.

Samozřejmě čtvrtá místa po dobrých výkonech mohou být svým způsobem demotivující. Gabriele Soukalové je však jen 24 let a dá se předpokládat, že má ještě další olympiádu a několik mistrovství světa před sebou. Šance na medaile tedy jistě existují. Jenže čtyři roky jsou ve sportu strašně dlouhá doba, vyrostou nové soupeřky a konkurence bude čím dál větší, podobně jako je tomu v jiných sportech.

Titul smutné olympijské princezny v české výpravě byl bohužel už udělen. S velkou převahou ho získala sympatická Gabriela Soukalová.

Soči SoukalováSoči Soukalová | ČTK