skype

skype Zdroj: profimedia.cz

Pastor z Arizony nabízí vymítání ďábla přes Skype za „pouhých“ 295 dolarů

Arizonský protestantský reverend Bob Larson tvrdí, že za posledních dvacet let již vykonal 20 000 exorcismů, tedy vymítání ďábla. Díky videochatu na síti Skype nyní nabízí své služby všem lidem na světě a to za 295 dolarů za hodinové sezení. Informoval o tom internetový deník Huffington Post.

"Jednoduše řečeno, exorcismus je proces vyhánění zlého ducha z jedince, kterého tento duch ovládl. Pošlu tohoto ducha zpátky do pekla a tím osvobodím danou osobu,” řekl reverend Larson televizi KNXV. Upozornil také, že obyvatelé USA si dokonce mohou tyto peníze, které putují do Larsonovy organizace International Missions Program, odečíst ze svých daní.

Jenže ředitel Mezinárodní katolické asociace exorcistů, Isaac Kramer, všechny možné zájemce varuje, že exorcismus po internetu je podvod. „Pokud je osoba skutečně posedlá ďáblem, tak mu démon vevnitř nedovolí sedět před počítačovou obrazovkou, aby byl vyhnán,” tvrdí Kramer. “Spíše skutečně posedlé osoby hodí monitor přes celou místnost a všechno zničí.”

Naopak Bob Larson, jak jinak, trvá na tom, že lidé dostanou přesně to, co si kupují: „Je to opravdové. Není žádný důvod cokoli hrát, není to podvod. Proč bych to dělal?” Mnozí asi odpověď tuší – vždy se najde dost málo přemýšlivých lidí, kteří se nechají obrat tímto jednoduchým způsobem o 295 dolarů za hodinu.