Barack Obama

Barack Obama Zdroj: Profimedia.cz

Obama dláždí cestu pro Antikrista, varuje Američany pastor z Texasu

Robert Jeffress (58), který patří mezi významné a v televizích často vystupující americké pastory, varuje ve své nové knize Perfektní konec své krajany před Barackem Obamou. „I když prezident není Antikrist, tak jeho politika cestu pro Antikrista dláždí,“ napsal Jeffress v prohlášení ke své knize. A rozpoutal tím ve Spojených státech velkou diskusi.

Pastor kritizuje především zákony, které umožňují manželství partnerů stejného pohlaví. V ukázce z knihy, kterou uveřejnil zpravodajský web Huffington Post, pastor z dallaské církve Prvních baptistů píše: „Poprvé v historii prezident naší země otevřeně navrhl změnu jednoho ze základních zákonů společnosti (a to ani nezmiňuji zákony Boží) a to, že manželství má být mezi mužem a ženou.“ Pak pokračuje: „Zatímco ani nenaznačuji, že prezident Obama je Antikrist, fakt, že mohl vůbec navrhnout tak širokou změnu v zákoně Božím a navíc byl opětovně zvolen s pohodlným náskokem, ukazuje, jak světový lídr v budoucnosti bude moct odporovat Božím zákonům bez jakýchkoli následků. Je to dláždění cesty pro Antikrista.“

Křesťané věří, že Antikrist je postava, která se zmocní světa v posledních dnech lidstva. Sjednotí svět pod jednu vládu a bude pronásledovat a věznit zbývající křesťany, kteří se nedostali do nebe předtím, než přišel sám Antikrist. Poté se Ježíš vrátí na Zemi a ukončí toto období soužení. Zabije Antikrista, vezme zbývající křesťany do nebe a poté zničí svět.

V roce 2012, těsně před dnem prezidentských voleb, Jeffress vyzval své stoupence k volbě republikána Mitta Romneyho. „Toto není čas pro pasivitu Božích lidí. Je čas postavit se proti všemu zlu v naší zemi. Řekněte lidem, které znáte, že mají tuto volbu: Buď odevzdat hlas pro spravedlnost, nebo hlasovat pro nespravedlnost. Lidé, kteří se nepostaví Obamovu zlu, jsou stejní jako luteráni v Německu, kteří se nepostavili proti Hitlerovu zvětšujícímu se vlivu v pozdních 30. letech,” řekl tehdy Robert Jeffress.