Vanessa

Vanessa Zdroj: Youtube.com

V pořadu ČT se měl šňupat kokain, televize jej stáhla i z archivu. Hrozí jí stíhání?

Umělecký a kulturní kanál ČT art si zadělal v noci z pátku na sobotu na velký problém. V pořadu Tečka páteční noci v něm údajně v přímém přenosu šňupal zpěvák skupiny Vanessa Samir Hauser kokain. Podle některých policistů by za to mohl být on, ale i Česká televize, stíhání za šíření toxikomanie.

Mluvčí České televize Alžběta Plívová obhajovala pořad tím, že „je cílený na specifické publikum. I proto je zařazen do programu až po jedenácté hodině večer a poslední vydání bylo označeno i hvězdičkou“.

ČT sice tvrdí, že se „nic zvláštního nestalo“, ale záznam dílu Tečky páteční noci, která byla odvysílána v noci z pátku 20. prosince na sobotu 21. prosince na ČT art, už není možné z archivu televize přehrát. Jsou u něj slova „litujeme, tuto část nelze zařadit do iVysílání. Autorská práva pro Internet nejsou dostupná“. U ostatních dílů přístup ale existuje. Na jiném místě ČT sděluje, že „tento pořad nelze v současné době přehrát“. Pokud byl tak nevinný, je otázkou, proč byl z archivu vymazán.

V pořadu Hauser také naznačoval zvracení, mluvil vulgárně a lidé do kamery mávali umělými genitáliemi. Je také možné, že Hauser jen šňupání kokainu „předváděl“, ale ve skutečnosti to nedělal. V každém případě s tím může mít Česká televize vážný problém.

Stanice ČT art existuje od konce srpna a vysílá vždy od osmé večer na stejné frekvenci jako dětský program ČT:D.