Paul Craig Cobb

Paul Craig Cobb Zdroj: YouTube.com

Neuvěřitelné! Ukázalo se, že největší rasista Ameriky má černošské kořeny

Slova televizní moderátorky způsobila šok. Když oznámila, že podle genetických testů má Paul Craig Cobb z 86 procent evropský původ, diváci vybuchli smíchy a jmenovaný nevěřícně kroutil hlavou. Samozřejmě nešlo o oněch 86 procent, ale o zbylých čtrnáct. Ta znamenala, že „největší rasista Ameriky“ není čistokrevný běloch.

Paul Craig Cobb je známý ve Spojených státech jako hlasatel nadřazenosti bílé rasy nad ostatními. Dvaašedesátiletý muž pocházející z Kanady útočí na černochy, židy, homosexuály a příslušníky dalších menšin žijících ve Spojených státech. Opakovaně zdůrazňuje, že imigranti ničí bílou Ameriku.

Proto se rozhodl vybudovat „město jen pro bílé“. Vykoupil za tím účelem pozemky v malém městečku Leith v Severní Dakotě. Zatím zde žije několik desítek obyvatel, v drtivé většině evropského původu. Cobbova představa je, že zde vznikne velká, bílá, národní pospolitosti, do níž budou mít lidé jiné barvy pleti zakázaný přístup.

Tento kontroverzní plán samozřejmě vyvolal značný odpor i mediální pozornost. Cobb se stal hostem televizních a rozhlasových pořadů. V listopadu se objevil v programu Race in America afroameričanky Trishi Goddardové. Protože si byl jistý, že „jeho krev je čistá“, svolil ke genetickému testu své osoby. A ejhle, ukázalo se, že největší rasista ve Spojených státech má 14 procent genů ze subsaharské Afriky. Zprvu ho tato informace trochu zaskočila, ale svou kůži nedal lacino: genetické testy popřel a o zmíněných čtrnácti procentech genů řekl, že jde o statistický šum.

V té době se už lidé v sále bohapustě chechtali. Korunu všemu nasadila moderátorka, když se slovy: „Zlato, vy máte v sobě trochu černocha!“ se pokusila si s Cobbem plácnout. Ten to ale nepřipustil a odvrátil se od ní.

Rasista je všem pro smích. Prý už záleží jen na jeho soukmenovcích, jak se k novému zjištění o původu svého guru postaví. Zda ta nejméně jedna africká prababička nebude na překážku Cobbova návratu do „jeho města bílých“?