Zeman

Zeman Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

Zemanovo zdraví jako trapný seriál: výmysl střídá výmysl

Tak, a máme tady další verzi toho, jak si Miloš Zeman poranil koleno. Překvapující je, že všechny jsou oficiální. Ale důvěryhodné asi tak stejně, jako že prezident měl při akci u korunovačních klenotů virózu. Bohužel každá další teorie jen vypovídá o neprofesionalitě lidí z Pražského hradu.

U všech verzí a u všech změn předchozích tvrzení ale existuje jedna věc, která se nemění: Zeman prý nebyl opilý. Dá se tedy očekávat, že podobného sdělení se dočkáme, i když postihne hlavu státu chřipečka. Jak řekl v rozhovoru pro Reflex.cz hradní kancléř Vratislav Mynář (k opilosti prezidenta u korunovačních klenotů): „Pořád platí rozhodnutí, že to byla viróza“. Nuž, pokud platí rozhodnutí…

V případě zraněného kolena máme hned několik verzí. Jednu vytvořil ministr zdravotnictví Martin Holcát. Alespoň vidíme, k čemu slouží vláda, pokud si ji nevyberou voliči, ale sám prezident. Ta zní, že prezidentský pes Darcy shrnul koberec, přes který zcela střízlivý Zeman upadl a zranil se. Poté bylo upřesněno, že narazil střízlivý kolenem do zdi. Ani to už neplatí, samotná střízlivá hlava státu včera v rozhovoru pro Rádio Impuls řekla, že to byl „náraz do šatní skříně… a náraz do tvrdého dřeva bolí poněkud víc, než kdybych se praštil o zeď“. Co na to Darcy, není smutný, že jeho shrnutý koberec byl zameten pod koberec?

K hodnocení se přidala i první dáma Ivana Zemanová. Nevíme sice proč, ale opět rozebírala alkohol: „K démonizaci alkoholu bych se ráda vyjádřila. Můj manžel nikdy neholdoval alkoholu víc, než je běžné.“ Co je běžné, nesdělila.

Zásadní otázka je v případě Zemana ale jiná: Jak pracují na Pražském hradě úředníci, když neustále musí každou věc vysvětlovat v nejrůznějších a zjevně vymyšlených variantách, až nakonec prezident řekne něco jiného? Potřebujeme ze státních peněz někoho takového vůbec platit? Že si Miloš Zeman přivedl do úřadu neprofesionály, už víme, ale že to zjistíme tak rychle, je varující.