Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: Profimedia.cz

Objev Reflexu: Pan prezident není alkoholik!

Exkluzivně pro Reflex promluvil ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát, předseda konzilia, které se stará o zdraví prezidenta. „Pan prezident není alkoholik,“ tvrdí Holcát. „Je poctivý a disciplinovaný jako všichni předešlí prezidenti,“ zdůrazňuje.

Ministr Holcát nyní propaguje web, který vznikne na podporu osvěty diabetu. Zároveň léčí nejznámějšího propagátora nezdravého životního stylu a lehkého diabetika Miloše Zemana. To, že má takto významný představitel země diabetes, paradoxně může posloužit osvětě, tvrdí doktor Holcát.

Když se řekne Miloš Zeman, každý z nás si vybaví becherovku, cigarety, maso, obžerství a opilství. Pan prezident se však vysoce pravděpodobně proměnil v někoho, kdo „pije průměrně, asi jako vy“, jak řekl Martin Holcát, podle něj hlava státu své nezdravé libůstky výrazně omezila. Ptám se, zda to platí i pro cigarety. „No, když jsme jeli do nemocnice, tak pan prezident vykouřil jen asi tři cigarety,“ takže to je asi málo. Nemáme bohužel informace o tom, jak dlouho cesta do nemocnice Zemanovi trvala, nicméně je pozoruhodné, že si někdo cestou do místa, v němž hledá člověk ozdravení a do něhož se také jezdí vlastně velice nerado, ještě zapálí. Budiž ale panu prezidentovi na přilehčenou, že při převozu do nemocnice neměl problémy s dýcháním, ale s kolenem.

„Jak to má pan prezident s pivem, co třeba takového paroháče z Luční boudy pod Sněžkou, to může?“ ptám se, protože se letos objevily obrázky Zemana a Klause, jak po výletě na tradiční svatovavřineckou pouť pijí tamní pivo.

„A jaké je to pivo, vy jste ho pila?“ ptá se mě doktor Holcát.
„Je výborné,“ odpovídám po pravdě.
„No tak pak je všechno v pořádku,“ odpoví s úsměvem ministr. Čímž mi naprosto vzal dech na další otázky.

Tedy si to shrňme. Zeman je příkladným pacientem a fakt, že trpí cukrovkou, se může odrazit vlastně pozitivně na počtu nově odhalených cukrovkářů, kteří mohou na příkladu pana prezidenta poznat své vlastní příznaky.

„A jestli mi kvůli vám zmizí ty laskonky tamhle,“ dodává Holcát nakonec a pošilhává ke stolu s občerstvením (pana ministra jsme „odchytli“ na tiskové konferenci o diabetu, kde bylo i bohaté pohoštění), „tak už si ten váš časopis nikdy nekoupím.“

Reflex má štěstí, laskonky na pana ministra zbyly.