Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: František Vlček / Mafra / Profimedia.cz

Zeman je na vozíku, na týdny omezí program, k puči v ČSSD mlčí

Informace o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana jsou veřejnosti poskytovány jen postupně a pořád se objevují nějaké novinky. Jak se ukazuje, Zemanovo zranění není tak jednoduché, jak se říkalo.

Po zranění kolena, je Zeman upoután na vozík, protože při chůzi by měl velké bolesti. Funkci bude proto vykonávat na zámku v Lánech. Přitom ve středu Miloslav Ludvík, ředitel pražské nemocnice Motol, uvedl, že se „jedná o drobné poranění dolní končetiny“. Po tomto „drobném poranění“ ale nebude moci až týdny došlapovat na nohu, protože se ukázalo, že má poškozený meniskus.

Nutné omezení programu hlavy státu potvrdil v neděli v rozhovoru pro server iDnes.cz ministr zdravotnictví Martin Holcát. Lékaři, kteří mají zkušenosti s léčením podobných zranění, řekli Reflexu.cz, že v případě prezidenta by mohlo léčení zabrat možná i necelé dva měsíce. Navíc Holcát hned po zranění Zemana přispěchal s ujištěním, že „může vyloučit“, že by zranění kolena zavinilo požití alkoholu. „Alkohol tam nebyl,“ tvrdil jednoznačně Holcát. Proč to vlastně říkal, není dodnes jasné. Že by nám něco tajil?

Ještě zajímavější je, že Miloš Zeman se pořád nevyjádřil k puči v sociální demokracii, přestože celá bouře se strhla kvůli utajované schůzce, která se uskutečnila u něj v Lánech. Po drtivé prohře svých Zemanovců ve volbách je neúspěch Michala Haška, jeho favorita v ČSSD, další porážkou prezidenta z posledních dní.