Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf Zdroj: profimedia.cz

Pomstí se Šlouf Zemanovcům? Mohl by jim vypnout stranický web

Miroslav Šlouf, exponent předlistopadového komunistického režimu, lobbyista a někdejší poradce i kamarád současného prezidenta, by mohl Straně práv občanů Zemanovci, před volbami ještě pořádně zatopit. Vlastní totiž internetovou doménu spoz.cz i zemanovci.cz, na kterých je web strany Miloše Zemana.

Zatím Šlouf oznámil, že poté, co jej bez vysvětlení vyškrtlo vedení strany z pražské kandidátky pro předčasné volby, tak ze SPOZ vystoupí a zřejmě bude volit v jiném kraji ČSSD. Pokud by se ale rozhodl Šlouf těsně před volbami Zemanovce odstřihnout od jejich webu, mohlo by je to pořádně zabolet. Ne, že by si nedokázali v takovém případě poradit, ale záleželo by na tom, kdy by to Šlouf případně udělal. Lobbista tedy může straně pořádně zatopit a poškodit ji ve volbách.

Miroslava Šloufa nejvíce mrzí, že se k němu otočil zády Miloš Zeman, protože Strana práv občanů Zemanovci byl před lety především jeho nápad a zabezpečoval pro Zemana, když ještě žil na Vysočině, vše, aby se mohl vrátit do vysoké politiky. Zeman ho ale „odvrhl“ když redaktoři MF Dnes před prezidentskými volbami konfrontovali budoucího prezidenta se starší nahrávkou, na které hovořil Šlouf s kmotrem Františkem Mrázkem, jedním ze šéfů mafie.