Televizní debata Miloše Zemana s Janem Fischerem

Televizní debata Miloše Zemana s Janem Fischerem Zdroj: Prima TV

Vyhrál Fischer, rozhodl hlukoměr. Sledovali jsme on-line prezidentskou debatu Zeman vs. Fischer

Miloš Zeman a Jan Fischer, dva favorizovaní kandidáti na prezidenta, změřili síly v televizním duelu na stanici Prima Family. Zdlouhavé devadesátiminutové vystoupení sledovali i dva redaktoři Reflexu, kteří debatu obou kandidátů komentovali on-line. A ani jednoho z nich nešetřili.

 

Předtočený duel se konal přesně týden před zatím plánovaným prvním kolem prezidentské volby a je tedy dost možné, že jeho výsledek ovlivní dosud nerozhodnuté voliče. Ale jak? V televizním potlesku sice vyhrál u diváků Jan Fischer, jestli ale přepočítáváme sympatie na smích, měl navrch naopak bonmotující Zeman.

 

Nejsilnější zážitky zástupce šéfredaktora Reflexu Jaroslava Plesla byly následující: nahé lýtko Jana Fischera, lalok pod bradou Miloše Zemana, červené ponožky Fischerova syna, výstřih na šatech Zemanovy dcery, Fischerova ruština, agitka Jana Krause a fakt, že Ruda Pivrnec volí Zemana.

 

A podobně to viděl i kolega Petr Kolář: "Rozplizlá a zbytečně strávená hodina a půl, přičemž nejzajímavějším momentem byla ve finále pasáž s Erikem Bestem. Prima zabila příležitost. Tím pádem těžko posuzovat, kdo vlastně vyhrál," napsal na závěr komentovaného on-line přenosu.

 

Přečtěte si, jak redaktoři Reflexu prožívali celý předvolební duel:

 

Online přenos

Online přenos

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 22:09

Vážení čtenáři, děkujeme za pozornost a za přízeň, kterou věnujete serveru Reflex.cz. Vážíme si toho. A pro ty nejvytrvalejší amatérské politology tu máme unikátní nabídku. V diskusi budeme již jen soukromě pokračovat v našem oblíbeném letenském baru Spitfire na pražské Veletržní ulici číslo 57. Sazby jsou následující:

Diskuse s Kolářem: 15 minut za jedno Cuba libre

Diskuse s Pleslem: 2 hodiny za pivko

Dobrou noc a nashledanou u některého z dalších online přenosů na serveru Reflex.cz!

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 22:01

Pro mě je jednoznačným kandidátem na prezidenta Jan Punčochář!

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:58

O mně je známo, že jsem velmi povrchní člověk, takže já reaguji jen na hodně silné impulsy. Asi to nebude v přesném pořadí, ale pro mě jsou nejsilnější zážitky tyto: nahé lýtko Jana Fischera, lalok pod bradou Miloše Zemana, červené ponožky Fischerova syna, výstřih na šatech Zemanovy dcery, Fischerova ruština, agitka Jana Krause a fakt, že Ruda Pivrnec volí Zemana. Víc jsem toho nezaznamenal. Já prostě volím Okamuru!

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 21:54

Za chvíli začíná Show Jana Krause. Kdyby oba prezidentští kandidáti seděli tam, mohlo to být nejen mnohem zábavnější, ale i případnější. Rozplizlá a zbytečně strávená hodina a půl, přičemž nejzajímavějším momentem byla ve finále opravdu pasáž s Erikem Bestem. Prima zabila příležitost. Tím pádem těžko posuzovat, kdo vlastně vyhrál. Kvůli tomu, že se Honza před Jezevcem neschoval, že se neschoval, asi Fischer. Ale to bylo z jeho strany tak všechno. Svěžejším a uvolněnějším dojmem působil určitě Zeman. Co si myslíš ty, Jardo?

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:48

Tak co si o tom myslíš, Petře?

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:47

Hlukoměr rozhodl. Debatu vyhrál Fischer. Alespoň v sále. Díky bohu jsme u konce.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 21:45

Takže v debatě Fischera se Zemanem (nebo naopak), hovoří headhunter Jan Bubeník a psychlog Karel Humhal. Podívejme se do televizního programu, co dávají na ostatních kanálech. Aha, ostatní se zřejmě dramaturgicky drží tématu. Takže namátkou: Barrandov: Pro hrst dolarů, Nova: A co když je to pravda?, ČT1: Král sokolů, Nova Cinema: Matrix, HBO: končící film Don´t Stop za chvíli vystřídá horror Nezvratný osud! Brrr...

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:35

A je tu Zemanovo alkoholické školení! To se nám bude po přenosu hodit. Všem.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:33

Nesouhlasím s kolegou Kolářem! Výstup s Erikem Bestem byl zatím nejzajímavější částí celé debaty. Zemanovo "Dzz" v angličtině je příšerné. A Fischerovo trápení s ruštinou bylo ještě vtipnější. Urputnost, s níž se snažil vybruslit z trapného momentu, kdy si nemohl vzpomenout na správné slovíčko v ruštině, vypovídá mnohé o jeho osobnosti.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 21:28

Přichází novinář Erik Best a zkouší kandidáty z angličtiny. Punčochář tlumočí. Konečně začíná být pochopitelná jeho účast v pořadu. Teď ještě sehnat moderátora a okamžitě zlepšit dramaturgii pořadu. Co kdyby se místo všech těch opičáren okolo kandidáti raději napřímo utkali v nějakých smysluplných tématech?

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 21:25

Tak jednoho z vrcholů večera už jsme se zřejmě dočkali. Honza Fischer se opět neschoval před přirovnáním sebe sama k Václavu Havlovi. Když mu bylo předhozeno, že je "bezbarvý a nepolitický", zareagoval: "Zdál se vám Václav Havel také tak bezbarvý a nepolitický, když stál nad stranami"? Honzo, hanba ostuda! To nestačilo, že jste ze svého předvolebního klipu museli vystříhnout pasáž s Havlovým bývalým mluvčím Ladislavem Špačkem, na němž jste se zjevně chtěli rovněž přiživit? Špaček totiž podporuje Karla Schwarzenberga a odstranění z klipu údajně požadoval...  

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:18

Ještě půl hodiny! Sakra...

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:17

Podle neověřených informací Reflexu má Zeman pro případ náhlého kolapsu v levé náprsní kapse ambulantní minimax naplněný cigaretovým dýmem.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:16

Ivanka Zemanová na záběrech z 90. let nám připomněla sladkou dobu spálené země. To moc dobře fungovat nebude. A Dana Fischerová sbírá panenky. Jasně, to už jsme slyšeli tisíckrát. Mnohem zajímavější bylo vystoupení dětí. Malý Fischer to dnes trochu přehnal s červenými ponožkami a přízvukem Ivana Lendla. Kačenka si zas těsně před natáčením debaty nemusela v koupelně zastřihovat vlasy. A ještě mám jeden vzkaz pro ředitele gymnázia PORG Václava Klause juniora: vyměňte učitele dějepisu.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 21:11

Málem bych zapomněl: pošlete Janu Punčochářovi po vysílání nějaký povzbudivý mail. Z tohoto vystoupení mu asi bude dlouho smutno...

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 21:10

Manželky obou kandidátů. Jejich vystoupení za chvíli zevrubněji zhodnotí kolega Plesl. Jen mě zaujalo, že se prý Honza "nestará o pokojíčky". Sakra, to se krátce před debatou pokoušel přemluvit Lucii Bílou, aby nakonec zazpívala jemu? Ááááá, přicházejí na řadu děti. Tady bude mít navrch Zeman...

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:03

ITAR-TASS právě zveřejnil zprávu, podle níž debatu mezi Fischerem a Zemanem nesleduje ve své moskevské kanceláři jen generální ředitel LukOilu Vagit Alekperov, ale v Texasu ji má zapnutou přes satelit i šéf amerického koncernu ConocoPhillips Ryan Lance. Jeho firma totiž drží v LukOilu dvacet procent akcií, což odpovídá zhruba jedné Zemanově noze.  

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 21:03

Honza už srazil kolínka! A tak to zůstane až do konce. Teď tam sedí jako na hanbě.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 21:01

Moderátor Punčochář se rozhodl oba kandidáty "nachytat". Fischerovi vpálil jeho citát o nenávratu do politiky, Zemanovi výroky o tom, že nebude mít bilboardy. Honza moderátora vypeskoval, že nečetl jeho knihu z roku 2010, kde si prý nechává pro návrat do politiky otevřená vrátka. Posoudit neumím, Fischerova kniha mi "úplnou náhodou" unikla. Jezevec se sice tváří suverénně, ale mektá cosi o tom, že ho k plošnému zamoření území Česka přesvědčil "přes můj odpor" jeho prezidentský tým. Super. K čemu ho asi Miroslav Šlouf, Martin Nejedlý či Zdeněk Zbytek přesvědčí, pokud usedne na Hradě? V tomto bodě bod pro Honzu. 

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:56

Bimbo prý nechtěl vypadat jako chudý příbuzný, proto oblepil svými plakáty celou republiku. Taky mu mohli vymyslet lepší výmluvu.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:54

Předběžné informace nelhaly. Fischer už odhalil dobrých 5 centimetrů holého lýtka.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:52

Fischer právě použil termín "oleandr demokracie". Kolik lidí mu asi tak rozumí?

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:52

Bohužel, je to nuda. Nuda na Palmovce. Ještěže jsou už kluci doma. Jinak by si na ně mohl dav rozzuřených televizních diváků před Primou počíhat.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:50

První "silné" téma: amnestie. Zeman mluví o hrubé politické chybě Václava Klause kvůli propuštění tunelářů. Pro Fischera je amnestie nepřijatelná. Žádné překvápko, ale co jsme také čekali, že?

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:48

Oba kandidátě se shodli na oblibě filmu Je třeba zabít Sekala. Spíš je ale třeba zabít moderátora Punčocháře, který debatu zjevně příliš neorchestruje.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:47

Gestikulace Jana Fischera se dostala do neskutečných výšin. Před chvílí téměř zahrál na pozoun.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:43

Nabízí se otázka, zda může tato s napětím očekávaná debata rozhodnout o příštím českém prezidentovi. A nabízí se i odpověď. No tak samozřejmě do jisté míry může, protože Jiřího Dienstbiera při sledování této diskuse trefí šlak. Schwarzenberg je v bezpečí, neboť už u televize zaručeně usnul.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:42

Tak už to máme! Jiří Bejlovec je student Karlovy Univerzity, člen Zemanovy strany SPOZ.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:40

Dana Fischerová v záběru za svým manželem je okouzlujícím způsobem kožená. Škoda, že ji už nelze v reklamní pauze přesadit.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:39

Režisérka Pavlásková je evidentně trochu v konfliktu zájmů. Zeman je totiž ještě o trochu víc pro-Izrael než Fischer.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:37

Who the fuck is Jiří Bejlovec??

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:36

Punčochářovu snahu rozvinout směrem k Zemanovi "ženské" téma otázkou na šovinismus Jezevec odpálil odkazem na původní definici toho slova. Punčochář sklapnul. Honza si vzápětí s chutí zagestikuloval a vylíčil, že nebyl loutkou.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:33

Průšvihem debaty se zdá být hned od počátku moderátor Jan Punčochář. Neměl ten člověk spíš moderovat třeba losování matesa? 

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:31

Jezevec z Vysočiny prohlásil, že považuje "za špinavou jakoukoli diskreditační kampaň". I při pohledu na aktuální volbu se ukazuje, že považovat za špinavou neznamená ji nedělat

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:29

A je to tady! Honza už začal gestikulovat.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:27

Oba kandidáti zvolili tmavý oblek a bílou košili, kravatu s konzervativním vzorem. V této disciplíně remíza.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:26

Fischer si už od začátku nervózně mne ruce. A ví proč. Hned z kraje debaty několikrát inkasoval.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:24

První odhalení večera je tady: Honza se neschovává. Po trablích na generálce si ale hned pohledem zkontroloval ponožku. Ze Zemana prý nemá obavy a připravoval se "přiměřeně". Kdo zná pohádku Byl jednou jeden král si to asi umí představit. Zeman se evidentně těší. Vypadá to, že dnes nevečeřel a už se mu sbíhají sliny.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:21

Potleskoměr? No dobrá...

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:19

Reklamní blok pořed začátkem debaty skončil spotem na prací prášek Palmex se soganem "Skvrny vás nezastaví". Že by skrytá podpora některého z kandidátů?

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:17

Když Reflex v průběhu dne avizoval, že budeme přenášet průběh debaty online, komentoval to jeden ze čtenářů: Jeden hulvát a druhý bez názoru... To bude těžký souboj... S kolegou Pleslem se stále nemůžeme shodnout, kdo z nás si vyslouží lichotivé označení hulvát. Tak pomalu jdeme na to...

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:13

Napjatě čekáme na projevy aktuální gestikulační formy ambiciózního statistika. Ve včerejší debatě na ČT si na chvíli zasedl ruce, ale pak došlo k volebním týmem zakázanému uvolnění a Fischer prý horními končetinami ohrozil několik reflektorů.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 20:12

Označení Zemanovy dcery za Tlačenku není zlomyslnost páně Plesla. Autorem této přezdívky je sám Miloš Zeman, byť se tak stalo nedopatřením. V žurnalistických kruzích už několik let koluje historka, kterak jeden z televizních moderátorů jedné z televizí (že to byl Václav Moravec může být fáma) zval vytrvale expremiéra do svého pořadu. V době, kdy byl Zeman ještě formálně zaparkoéván v noře na Vysočině a když už poskytoval rozhovory, tak pouze tam. Onen moderátor ho chtěl údajně vylákat do pražského studia. Zkoušel tedy všemožné zbraně. jedním z nich byl příslib slivovice a tlačenky. Zeman se měl zarazit a pronést cosi ve stylu: tedy, že se nestydíte, tahat do toho i moji dceru...

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:05

Z odpoledního natáčení už také unikly dílčí zprávy o průběhu debaty, takže se prý můžeme těšit na pohodlně rozvaleného Bimba či na proklatě krátké ponožky Honzy Fischera. A prý se ukáže i Tlačenka. Ehhh, promiňte, Kačenka. A její táta Miloň Zeman samozřejmě dodá definici alkoholika plus pár dalších bonmotů, které už dobře známe z 90. let.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 20:04

Když už jsme u těch zahraničních zdrojů, tak německý týdeník Der Spiegel nedávno v článku věnovaném Zemanovi napsal, že po vyhození z KSČ v roce 1969 se živil jako správce fitness centra. To bych teda opravdu rád věděl, kde to naši němečtí kolegové sebrali.

Petr Kolář
Petr Kolář
4. ledna 2013 · 19:58

Sledujeme i zahraniční zdroje, především ty ruské, abychom vám mohli zprostředkovat i přímé reakce těch, kdo nám budou vládnout ve skutečnosti.

Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
4. ledna 2013 · 19:56

Dobrý večer, vítáme vás na stránkách Reflex.cz! Oblíbená digitální Televize Prima Rodina začne ve 20:15 vysílat devadesátiminutový záznam debaty mezi Janem Fischerem a Milošem Zemanem. Jelikož z vlastní zkušenosti víme, že se diváci u televize většinou nudí, připravili jsme pro ně (i pro nás) doplňkový zábavní program. Takové skromné zpestření dnešního televizního večera.

 

Rozplizlá a zbytečně strávená hodina a půl, přičemž nejzajímavějším momentem byla ve finále opravdu pasáž s Erikem Bestem. Prima zabila příležitost. Tím pádem těžko posuzovat, kdo vlastně vyhrál.