Brie Lybrand

Brie Lybrand Zdroj: Youtube.com

Znásilnil jsi mě, budeš pykat, vzkazuje otci jeho dcera ve videu

Bývalá dětská královna krásy natočila video, v němž promlouvá k otci, který ji v dětství znásilňoval. Je její zpověď opravdová, nebo je to jen skvěle nacvičené představení?

 

Když se mladá dívka objeví před kamerou bez mejkapu a křečovitým úsměvem zakrývá lehký hysterický záchvat, je jasné, že nepůjde o dvanáct minut vyprávění o tom, jak se měla na dovolené. Následně rozjede svůj monolog, vzkaz pro muže, který ji znásilnil.

 

Během těch třinácti minut předvede na kameru zbraně, které má kvůli násilníkovi stále u sebe, a její zoufalý pláč se střídá s rádoby ostře míněnými výhružkami. Násilníka velice dobře zná. Je to totiž její otec.

 

Brie Lybrand je sedmadvacetiletá mladá žena z New Orleans. Má vystudovanou hereckou školu v Tulane a živí se jako modelka a herečka. Je bývalou dětskou královnou krásy a na internetu se prezentuje jako Beauty Guru, neboli guru krásy, a pod stejným pseudonymem provozuje i video deníček na Youtube.

 

Do konce října plnila svůj kanál videi o tom, co si koupila na sebe, jak se nalíčit na party a podobně. Vždy vystupovala velice vesele, až lehce afektovaně, ale která blond Američanka to nedělá.

 

 

Video „A message to my rapist“ neboli Zpráva pro toho, kdo mě znásilnil“ je ale úplně jiné kafe. Brie v něm svého otce obviňuje nejen z toho, že ji od čtyř let pravidelně znásilňoval, ale také z agresivního chování vůči její matce. Proč vlastně video natočila? Podle svých slov ji k tomu dohnal fakt, že její otec se přihlásil jako odběratel jejích videí a ona tak ví, že video vzkaz se k němu dostane.

 

„Člověk, který mi vzal panenství a nevinnost, nyní sleduje má videa,“ říká Brie na začátku. „Už se ale nemusím bát, ukážu ti svoji sbírku zbraní, tatínku,“ oslovuje žena ironicky svého násilníka a vytahuje před kameru růžový nabitý revolver. „Nosím zbraně všude, kam jdu, kdyby ses náhodou zase ukázal. Už se mě nikdy nedotkneš!“

 

Celý záznam je velice emotivní a s divákem zamává. Objevilo se však spousta hlasů o tom, že celá věc je nahraná, a Brie jakožto mladá začínající herečka jen ukazuje svůj talent a chce, aby se o ní začalo mluvit. Pokud je video skutečně jen vypilovanou hereckou etudou, nutno říct, že Brie by si za svůj výkon zasloužila Oskara.