Pražský hrad

Pražský hrad Zdroj: Profimedia.cz

Miloš Zeman
Jan Fischer
Vladimír Franz
Zuzana Roithová
Táňa Fischerová
11
Fotogalerie

Už známe konečný seznam kandidátů na Hrad. Zkuste si volbu nanečisto

Ve stejný den, kdy občané USA rozhodují o svém budoucím prezidentovi, se uzavřel i seznam prezidentských kandidátů na český prezidentský post. Mezi jedenácti prezidentskými kandidáty nechybí potetovaný hudební skladatel Vladimír Franz, politická raketa Tomio Okamura nebo herečka a občanská aktivistka Táňa Fischerová. Otázka zní, kdo z těchto jedenácti lidí dostane váš hlas? Rozhodli jsme se uspořádat volbu nanečisto.

 

Pravidla hry jsou následující. Máme pro vás jedenáct jmen osobností, které budou 11. a 12. ledna usilovat o hlasy v přímé volbě prezidenta. V následující anketě můžete dát hlas svému favoritovi.

 

Ve středu v 18 hodin anketu uzavřeme a výsledky vyhodnotíme stejně jako při skutečné volbě. Pokud tedy žádný z kandidátů nezíská nadpoloviční většinu hlasů, dva nejsilnější kandidáti postoupí do druhého, závěrečného kola volby (princip je stejný, jako u senátních voleb).

 

Tak co, máte jasno, koho budete volit? Směle do toho:



Hlasování skončilo. Do finále postoupili Vladimír Franz a Karel Schwarzenberg. Kdybyste si museli z těchto dvou vybrat, kdo by to byl? Hlasujte zde.