Karel Schwarzenberg / Vladimír Franz

Karel Schwarzenberg / Vladimír Franz Zdroj: Profimedia.cz

Do druhého kola voleb nanečisto postupují Franz a Schwarzenberg. Koho byste podpořili?

V úterý, tedy v den, kdy se uzavřel výčet prezidentských kandidátů, jsme čtenáře vyzvali, aby hlasem ve fingované prezidentské volbě podpořili svého kandidáta. Jak hlasování dopadlo a kdo postupuje dál?

 

Všech jedenáct kandidátů jsme postavili na stejnou startovací čáru. Od samého začátku vedl naší fingovanou volbu Vladimír Franz, postupně jej však i díky agitacím na facebookovském profilu doháněl Karel Schwarzenberg.

 

Při uzavření ankety měli 35 % respektive 30 % hlasů a oba se tak dostávají do našeho druhého, rozhodujícího kola. Hlasovat můžete zde:

 

 

Nejméně hlasů získala chronická "kandidovačka" Jana Bobošíková, podpořilo ji pouhé jedno procento hlasujících. Překvapivý výsledek a propadák zaznamenali dva největší kandidáti podle mediálních průzkumů – Miloš Zeman (7 %) a Jan Fischer (6 %).

 

Před dva nejžhavější kandidáty se mimo jiné dostala politická raketa Tomio Okamura (9 %). Hranici dvou stovek hlasů překročily i dvě ženy -  Táňa Fischerová se Zuzanou Roithovou, jejich percentuální podíl je ale zařadil mezi jasně poražené.