Nové logo a vizuální styl České televize

Nové logo a vizuální styl České televize Zdroj: Česká televize

Nové logo a vizuální styl České televize
Nové logo a vizuální styl České televize
Nové logo a vizuální styl České televize
Nové logo a vizuální styl České televize
Nové logo a vizuální styl České televize
8
Fotogalerie

Z ČT už je jen "prázdná závorka". Jak se vám líbí nové logo České televize?

Právě dnes, rok po nástupu Petra Dvořáka na pozici generálního ředitele, změnila Česká televize nejen své logo, ale i logo všech čtyř programů. A přestože za novou podobou stojí Studio Najbrt, dočkalo se hned řady kritických ohlasů.

 

Musíme si zvyknout na to, že klasickou obrazovku tvořenou písmeny ČT definitivně nahradily moderní půloblouky (podle některých prázdné závorky) vyvedené v českých barvách - modré a červené.

 

„Prozkoumali jsme mnoho různých cest, než jsme došli k výslednému tvaru, který zachovává princip dvou částí tvaru obrazovky. Už to však nejsou písmena, ale dva abstraktní tvary. Jsme totiž přesvědčeni, že tento symbol není třeba číst, protože jej každý identifikuje a vizuálně si ho ztotožní s původní značkou," zdůvodnil designér Aleš Najbrt podobu nového loga letos v dubnu, kdy ho Česká televize poprvé představila veřejnosti.

 

 

Tehdy mu čtenáři Reflexu nepřišli na chuť. V anketě na Reflex.cz vyjádřilo nelibost plných 85 procent hlasujících.

 

Negativními ohlasy nešetřili nejen kvůli příliš jednoduchému designu, ale i kvůli ceně, která se po původně odhadovaných 430 tisících korunách vyšplhala na celý milion. Jiným divákům spíš než televizní obrazovku připomíná lidský zadek, což neváhali to glosovat na Twitteru:

 

 

 

 

Svůj kritický postřeh na Twitter přihodil dokonce i šéfkomentátor Redakce sportu Robert Záruba, který patrně přejmenování své stanice ČT4 na ČT sport nesnáší dvakrát dobře:

 

 

V dubnu (a dokonce ještě ani včera) ale nebylo co kritizovat - logo existovalo jen na papíře, respektive na fotomontážích, které Česká televize rozeslala novinářům.

 

Od dneška si však nové logo, stejně jako nová loga kanálů ČT1 a ČT2, ČT24 a nové ČT sport si můžeme prohlédnout přímo na obrazovce své televize. Je tedy čas na hodnocení. Jak se vám logo líbí?

 

 

Pokud vám čtyři odpovědi v anketě k popisu dojmů nestačí, napište nám do komentářů, co se vám v souvislosti s novým logem ČT honí hlavou.