220000 dolarů poskládaných podle komiksu

220000 dolarů poskládaných podle komiksu Zdroj: TheOatmeal.com

Pomsta dokonána. Autor vykradeného komiksu se vyfotil s 200000 dolary a vysmál se právníkům

Příběh autora komiksu The Oatmeal konečně po všech peripetiích - zdá se - skončil. A to happy endem: definitivní pomstou a výhrou dobra nad zlem. Ano ano, žijeme v době, kdy se vše relativizuje a u každé kauzy se najde někdo, kdo řekne, že "to není tak černobílý". Tady je.

 

Byl to příběh zvůle, obrany, další zvůle, pomsty, další zvůle a nakonec ultimátní pomsty. Část jsme vám zde vyprávěli: autor komiksů Matthew Inman si postěžoval, že jej jiný web soustavně vykrádá. Onen web mu pak vyhrožoval, ať zaplatí 20.000 dolarů odškodného, jinak jej zažaluje za pomluvu.

 

Inman majiteli webu místo toho odpověděl, že 20.000 dolarů opravdu dá do kupy, ale peníze získá od uživatelů a nedá je jemu, ale na charitu. Navíc mu pošle fotku těch peněz a obrázek jeho mámy, jak svádí medvěda.

 

Celý příběh si můžete přečíst v tomto článku:

 

Tím to neskončilo. Právník webu jej chtěl žalovat, chtěl žalovat i web, kde probíhala sbírka, a nakonec chtěl žalovat i dvě neziskovky, které měly peníze získat. V závěru se i snažil o to, aby soud svým rozhodnutím zastavil převod získaných $220.024 (ano, cíl 20.000 dolarů krapítek překročil) na obdarované neziskovky., Jedna charita bojuje proti rakovině, druhá zachraňuje medvědy. To je samozřejmě úplná mediální sebevražda. Jako by právník rakovinu vynalezl a šířil a zároveň při tom vraždil roztomilé medvídky.

 

Nakonec svou žalobu stáhl a Inman se dočkal "svých" peněz. Nyní se s nimi vyfotil a peníze posílá na charitu. Dobojováno. Ale u chronických právníků jeden nikdy neví. Samozřejmě si to patřičně užil: balík peněz poskládal do různých nápisů, výkřiků a kreseb: "FU", "Filantropie > blbství", obrázek jeho mámy atd.

 

Všechny fotky si můžete prohlédnout na blogu autora a webu boingboing.