Jan Mládek

Jan Mládek Zdroj: Tomáš Tesař

Rád bych žil v této zemi ještě za 30 let. Budoucí ministr financí Mládek odpovídal čtenářům Reflexu

Redakci Reflexu dnes odpoledne navštívil stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek. Pokud můžeme věřit výzkumům veřejného mínění, má po příštích volbách slušnou šanci získat kontrolu nad státní kasou. V online rozhovoru s čtenáři dal jasně najevo, že souhlasí s odprodejem části armádního majetku a mezi první úspory, které chce ČSSD provést, patří zrušení církevních restitucí.

 

 

"Klíčové je ovšem obnovení hospodářského růstu přílivem investic, podporou domácí poptávky a také exportu," odepsal Mládek na dotaz čtenáře vystupujícího pod jménem Alois, co pozitivního přinese vláda sociální demokracie.

 

Na připomínku čtenáře Jakuba Torra, podle něhož jediná cesta k dlouhodobé stabilitě spočívá v reformách, Mládek odpověděl: Já už nejsem tak mladý ale taky bych rád žil v této zemi ještě za 30 let, kdy mi bude 81, když se toho dožiju, a proto mám velký zájem, aby současní privatizátoři ve vládě nezničili penzijní systém a zdravotnictví."

 

 

 

Video placeholde
Jan Mládek, stínový ministr financí • Reflex.cz

 

 

Stínový ministr financí ČSSD zastává názor, že vládní škrtání je nejkratší cestou do Řecka. Podle něj kabinet Petra Nečase útočí na kupní sílu nejméně příjmových skupin obyvatelstva a podvazuje tím ekonomický růst.

 

Sociální demokracie by prý nezvyšovala dolní sazbu DPH, navrhuje snížení spotřební daně z pohonných hmot, ale závazek snižování deficitu chce dodržet.

 

Přečtěte si Mládkovy odpovědi čtenářům: