Vít Bárta u soudu

Vít Bárta u soudu Zdroj: Profimedia.cz

Vít Bárta jako bojovník za politickou kulturu? Tahle logika čtenářům nejde do hlavy

Vít Bárta chce přes odsouzení za korupci dál bojovat za zlepšení politické kultury v Čechách. A Jiří X. Doležal bude ve stejném stylu bojovat proti užívání marihuany. Jak dopadla poslední, tentokrát velmi bizarní Aréna Reflexu?

 

„Přejdu do útoku a dál budu bojovat na zlepšení politické kultury v Čechách,“ řekl čerstvě za korupci odsouzený Vít Bárta v Otázkách Václava Moravce.

 


Jiří X. Doležal složil podobný slib: "Pokud bude Vít Bárta i nadále bojovat za zlepšení politické kultury, já budu dál, jak ostatně činím celý život, usilovně bojovat proti užívání marihuany. Máme k tomu asi tak stejné kompetence."

 


Pochopení pro Bártův krok mělo v pondělní Aréně Reflexu jen 8 procent hlasujících čtenářů.

 

Čtenář Josef Nadrchal nabídnul ve facebookové diskuzi vlastní zdůvodnění rozhodnutí Bárty, který byl v pátek nepravomocně odsouzen za korupci: "Bárta vychází z jednoduché, ale funkční logiky. 'Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.'"

 


Ani čtenářku Markétu Hrbkovou Bartůňkovou Bárta svým oznámením nepřekvapil. "Ani ho snad nepodezírám z toho, že se mu nechce od koryta, ale spíš mám pocit, že naprosto ztratil soudnost a opravdu si myslí, že je nevinen a musí se očistit. Jinak dneska opravdu vtipná Aréna J.X.D. :)," píše na Facebooku.

 


Nepatrně se ho naopak zastává Hana Jemelková: Bárta mi vadí ze všech papalášů nejmíň. Ať už šlo o půjčky či dary, rozdával ze svého...

 


A jak to je s tím očišťováním české politické kultury? "Myslim ze pan Bárta docela úspěšně bojuje za vnímání politické kultury v Čechách...dřív jsem si myslel že politika je u nás jedna velká smradlavá žumpa, no a poté co předvedl Víťa a spol. musím změnit názor....to byl jen takovej lehce zakalenej rybníček májovym deštíčkem..... ;-)," komentuje Bártovo působení v politice Milan Polívka.

 


V diskuzi mu přizvukuje Ivo Rottenberg: "Je to vlastně sranda. Bárta bude bojovat za lepší (svou) kulturu politiky. Molové bojují za lepší naftalín:-)"

 

 


Je předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík naivní, když si myslí, že Vít Bárta odchodem z vlastního poslaneckého klubu ztratí ve Věcech veřejných zásadní vliv? Hlasujte v Aréně Reflexu na titulní straně Reflex.cz a diskutujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme v zítřejším vyhodnocení.