Pavel Bém

Pavel Bém Zdroj: Štěpán Mareš

Vazba Bém - Janoušek otazkou minulosti? Kdepak, na tohle vám neskočíme

Ve včerejší Aréně Reflexu se debatovalo o horkém tématu Bém - Janoušek. Jak hlasování dopadlo?

 

Co říká Petr Nečas o odposleších, na kterých lobbista Janoušek úkoluje bývalého primátora Pavla Béma?

 

"Nechci ty věci podceňovat, jsou závažné. Chci ale zdůraznit, že to jsou věci, které byly v minulosti."

 

Na to Luděk Staněk v Aréně Reflexu reagoval:

 

"Zdůrazňuji, že 'ty věci' v minulosti zjevně vůbec nikoho nezajímaly a už vůbec ne nikoho z ODS, byť se o nich běžně vědělo. To, že "ty věci byly v minulosti" ze současného vedení ODS nesnímá žádnou odpovědnost."

 

K jeho variantě se přiklonilo 94 % čtenářů. Petr Nečas tedy má silnou indicii, že tohle prohlášení vinu z ODS zrovna nesmyje...

 

Zde je dobré připomenout i kousek ze včerejšího komentáře Petra Holce: "Chudák Nečas byl totiž v ODS od roku 1999 pouhým místopředsedou, takže s jejím vedením vlastně neměl vůbec nic společného."

 

 

"Teď se ukáže Nečasova síla," píše na Facebooku Martin Procházka, "i to, jak vážně to myslí s očistou ODS. Maorská princezna Bém bude buďto exemplárně s hanbou vyhozena, nebo ODS zamíří ke svému konci."

 

"Nelze to odbýt s tím, že jde o nějakou minulost," komentuje Jiří Vítek. "Pokud komukoliv nevadí, že se toto dělo před pár lety, pak si vůbec nelze myslet, že u stejného problému v současnosti by dotyčný reagoval jinak, než zase strkáním hlavy do písku. Nečas má určitě kupu jiných problémǔ k řešení, ale když bude toto ignorovat, bude působit i jako zbabělec a všem navíc dojde, že stranu jako předseda vlastně nekontroluje."

 

Nová Aréna o pobídkách filmařům

 

Jsou pobídky pro filmaře přínosné pro ekonomiku? Vyplatí se? Hlasujte v Aréně na www.reflex.cz a na Facebooku se s námi podělte o váš názor.