Forrest Gump v 60 sekundách

Forrest Gump v 60 sekundách Zdroj: Youtube.com

Český Forrest jde do boje, musí čelit britské převaze i rumunským Ptákům

Na Oscarech Češi pohořeli, ale to neznamená, že o ně svět nemá zájem. O víkendu se v Londýně rozhodne o vítězi Done in 60 seconds, soutěže minutových filmů, a mezi 29 uchazeči o cenu je i našinec, samouk Petr Brunner.

 

Ten porotu českého předkola, které proběhlo pod paronátem karlovarského mezinárodního festivalu, pobavil svým šedesátisekundovým Forrestem Gumpem z lega. Aby vyhověl pravidlům a obsah slavného snímku vtěsnal do předepsaných 60 sekund, musel své hrdiny trochu popohnat. Ve videu tak mimojiné padají i věty jako: "Ahoj Forreste, tohle je tvůj syn a já umírám, vezmeš si mě?"

 

 

 

Londýnské finále soutěže proběhne pod hlavičkou Jameson Empire Awards, prestižních cen udělovaných filmovými fanoušky. Uskuteční se  za přítomnosti světových hvězd v neděli, už v pátek se však seznam nominovaných zúží na pět. Český Forrest tak bude muset obstát v konkurenci snímků z celého světa, přičemž jen Británie má svých zástupců rovnou pět.

 

Mezi konkurenty najdeme například dvě verze oscarové Královy řeči, ruskou verzi Pirátů z Karibiku, hitchcockovskou klasiku Psycho v srbském provedení a Ptáky podle Rumunů či animovaného a lehce perverzního Střihorukého Edwarda z Bulharska. Všech 29 videí lze zhlédnout na serveru Youtube.