Voděodolný smartphone

Voděodolný smartphone Zdroj: Liquipel.com

Se smartphonem do vany. Nanovrstva ochrání zařízení před vodou

Bojíte se brát telefon do koupelny nebo na záchod jen proto, aby omylem "neochutnal" vodu? Dobrá zpráva - nová nanotechnologická vrstva od společnosti Liquipel jej prý ochrání před nejhorším a možná se objeví v nejočekávanějších zařízeních letošního roku.

 

Smartphone po nanesení této vrstvy přežije náhodné polití i ponoření pod hladinu - s většími hloubkami se však technologie nevypořádá.

 

Se smartphonem do vany. Nová nanotechnologie pokryje telefon ochrannou vrstvou
Bojíte se brát telefon do koupelny nebo na záchod jen proto, aby omylem "neochutnal" vodu? Dobrá zpráva - nová nanotechnologická vrstva od společnosti Liquipel jej prý ochrání před nejhorším. Smartphone po nanesení této vrstvy odolá proudu vody i ponoření pod hladinu. Novinka se podle nejnovějších spekulací může objevt v zatím neodhalených smartphonech iPhone 5 a Samsung Galaxy III.
Výrobci obou zařízení podle nejmenovaného zdroje serveru Today's iPhone chystají i změnu záručních podmínek, jež budou voděodolnost nových výrobků zohledňovat.
Podle jiných spekulací zvolí obě společnosti podobné voděodolné řešení od konkureční firmy HzO. Vrstva Liquipel, která je údajně tisíckrát tenčí než lidský vlas a pokryje všechny součástky smartphonu, však může být za 59 dolarů nanesena i na starší telefony. Objednávky přijíma spolenčost přes firemní web

Novinka se podle nejnovějších spekulací může objevit v zatím neodhalených smartphonech iPhone 5 a Samsung Galaxy III. Výrobci obou zařízení podle nejmenovaného zdroje serveru Today's iPhone chystají i změnu záručních podmínek, jež budou voděodolnost nových výrobků zohledňovat.



Podle jiných spekulací zvolí obě společnosti pro své novinky podobné voděodolné řešení od konkureční firmy HzO, která cílí přímo na velké výrobce.

 

Vrstva Liquipel, která je údajně tisíckrát tenčí než lidský vlas a pokryje všechny součástky smartphonu, však může být za cenu od 59 dolarů (přes 110 Kč) nanesena i na starší telefony.

 

Vylepšení vlastního zařízení si mohou obyvatelé USA objednat přímo přes web společnosti. Musí se ho ale na několik dnů dobrovolně vzdát.