8.2. – Ivana Jelínková: „Smažák“ - skutečně „zdravý“ oběd, patří samozřejmě u dětí k nejoblíbenějším. Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá, samžené gumové cosi. Jeho hodnota je snad jen v tom, že je poživatelný. A nezachrání to ani sladký mrkvový salát, ke kterému mám odpor již od svých školních let. Školní jídelna, hodnocení 2/10, cena: 46,- Kč.

8.2. – Ivana Jelínková: „Smažák“ - skutečně „zdravý“ oběd, patří samozřejmě u dětí k nejoblíbenějším. Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá, samžené gumové cosi. Jeho hodnota je snad jen v tom, že je poživatelný. A nezachrání to ani sladký mrkvový salát, ke kterému mám odpor již od svých školních let. Školní jídelna, hodnocení 2/10, cena: 46,- Kč. Zdroj: Ivana Jelínková

8.2. – Jan Klinský: Dnešek trávím u rodičů a tak mi oběd připravila sestra. Jedná se o krupicovou kaši s cukrem a jahodami. Jahody v počítači na té fotce z telefonu vypadají vybledlé, ale ve skutečnosti byly krásně červené. Kaše byla hutná a výborná. Dávám 8/10.
8.2. – Veronika Pacáková: Po tréninku a po noci strávené v ovčíně po těžkém porodu tří jehňátek jsem se dnes odměnila pořádným kusem masa. Podruhé v tomto týdnu v restauraci Steak house K1 jsem se odměnila gratinovanou vepřovou kotletou a italskými bramborami (plátky se sušenými rajčaty a zakysanou smetanou). K tomu džbánek s kohoutkovou vodou s citronem a mátou za dvacku. Hodnotím 8 body. Obsluha by se mohla polepšit. Trocha života do toho obsluhování by neuškodila a kdyby přidali úsměv, byl by to ráj;-) Cena celého oběda 189,-. A teď vzhůru zase do ovčína...
8.2. – František Ortmann: Dnes jsme s kamarádem tradičně využili nabídky poledního menu, to mé mimo polévky (vynikající, ale polévka  sem nepatří) nabízelo \"českou\" kuřecí čínu. Rýže byla vlažná ovšem maso výborně ochucené, šťavnaté, zelenina \"křupala\". Obsluha usměvavá, vše vyřízeno rychle s elegancí. Takže jen díky rýži musím ubrat z maxima proto dnes 8,5 z 10. Cena 110,- Kč.
8.2. – Jan Kára: Dnes to byl gastroblaf. V restauraci U Kotherů v Nymburce, kde se obvykle dobře najím vytvořili něco, za co jsem ve školní jídelně platil 23 korun. Tento výtvor byl za 63,- a byla to krůta se zelím a bramborovým knedlíkem. Maso udělali celkem dobře, krůta aspoň nebyla suchá, ale fajnšmekr knedlíků co vypadají a chutnají, jako by vypadly z balení s panenkou Barbie zrovna nejsem. Se zelím u mě taky neuspěli. Dávám 3 body z 10ti. Tři body proto, že i když mi to extra nechutnalo, mám pořád úctu k jídlu. Že jí nemají kuchaři je věc druhá.
8.2. – Tereza Zamazalová: Čevapčiči s opečeným bramborem a hořčicí. Šílený týden pokračuje, práce se valí ze všech stran, proto jsem dnes nepohrdla rychlovkou; maso bylo dobře ochucené, akorát tou delší tepelnou úpravou trochu potrápené. Jinak brambory dobré, nevysušené. Obsluha milá jako vždy :) Hodnocení jídla: 7. Místo: Hotel Restaurant Rango. Cena: 79,- Kč .
9
Fotogalerie

Blafy, rychlovky i spálený jazyk. Gastronauti Reflexu dnes měli pech

Moc vlažné, nebo naopak příliš horké? Gastronauti Reflexu se na dnešním obědě museli smířit s řadou nedostatků. A nebyla nouze ani o skutečné blafy. Nezapomeňte hlasovat, autorovi vítězné fotografie opět proplatíme oběd.


Gastronaut Jan Kára může mluvit o smůle. V nymburské restauraci U Koherů, kde se prý obvykle dobře nají, dostal krůtí maso s knedlíky, které "vypadají a chutnají, jako by vypadly z balení s panenkou Barbie". I kvůli nepovedenému zelí mu udělil 3 body z 10. "Tři body proto, že i když mi to extra nechutnalo, mám pořád úctu k jídlu. Že jí nemají kuchaři je věc druhá," dodává.

 

Snad ještě hůře dopadla Ivana Jelínková, která si ve školní jídelně dala "opravdový hit" - smažený sýr s bramborem a tatarkou: "Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá smažené, gumové cosi," napsala do komentáře k jídlu, kterému udělila pouhé 2 body.



Smažené jídlo se stejnou přílohou si vybral v jídelně pro vrcholové sportovce i Miroslav Tučka. O horký kuřecí špíz se sýrem si sice spálil jazyk, přesto mu chutnalo - jídlu za 65 korun udělil 8 bodů z 10.

 


Kuřecí měl i Martin Plichta. Kuřecí steak s bylinkovým máslem a zeleninou v restauraci Hybernia, kam chodí pravidelně, ho ale patrně neuspokojil. Jídlo za 105 korun ohodnotil 6 body.



Po technických problémech se do projektu opět zapojila Tererza Zamazalová, která se musela spokojit s rychlovkou. Čevapčiči s opečeným bramborem dala 7 bodů.


František Ortmann dostal chuť na čínu. Dobrý dojem z chutného masa a zeleniny nezkazila ani vlažná rýže (8,5 bodů).



Veronika Pacáková se dnes v noci nevyspala. Musela zakročit u těžkého porodu tří jehňátek a po ranním tréninku kickboxu se odměnila v brněnském steak housu pořádným kusem masa. Studené tentokrát nebylo jídlo, ale obsluha. Gratinované vepřové kotletě s italskými bramborami dala 8 bodů z deseti.

 

 

 


Tereza Vandrovcová se i dnes najedla venku. Ve vegetariánské restauraci Maitrea si pochutnala na jídle tvořeném "chutnou rostlinnou uzeninou, jemnou bramborovou kaší, (pře)vařenou zeleninou a dobře ochucenou oblohou." Přes malé výhrady udělila obědu 8 bodů.

 

Letní nádech do projektu vnesl Jan Klinský, jemuž sestra připravila krupicovou kaši s cukrem a jahodami. V současných mrazech to je malé gastronomické zjevení, které náš gastronaut ohodnotil 8 body.

 

 

Úterní oběd proplatíme Tereze Vandrovcové, která zaujala čtenáře indickým menu (rýže, cizrna, brambory, chutney, mungo klíčky, zeleninový a ovocný salát):

 

7.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Indické menu (rýže, cizrna, brambory, chutney, mungo klíčky, zeleninový a ovocný salát). KDE: Beas Dhaba, Vladislavova 1 (Národní Třída). HODNOCENÍ: 7. ZA KOLIK: 75kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas, kde je jídlo servírováno formou samoobslužného bufetu a nabízí i veganské varianty. Jídlo bylo dobré, i když cizrna mohla být pálivější a brambory tvrdší (-2 body) a moc se mi nelíbil způsob servírování na železných tácech (-1 bod). Voda s plátkem citronu je na každém stole zdarma. Mé prosbě po bílém talíři pro lepší foto efekt nebylo vyhověno (zřejmě nemají), nicméně obsluha byla příjemná.7.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Indické menu (rýže, cizrna, brambory, chutney, mungo klíčky, zeleninový a ovocný salát). KDE: Beas Dhaba, Vladislavova 1 (Národní Třída). HODNOCENÍ: 7. ZA KOLIK: 75kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas, kde je jídlo servírováno formou samoobslužného bufetu a nabízí i veganské varianty. Jídlo bylo dobré, i když cizrna mohla být pálivější a brambory tvrdší (-2 body) a moc se mi nelíbil způsob servírování na železných tácech (-1 bod). Voda s plátkem citronu je na každém stole zdarma. Mé prosbě po bílém talíři pro lepší foto efekt nebylo vyhověno (zřejmě nemají), nicméně obsluha byla příjemná.|Tereza Vandrovcová