Kalouskova facka

Kalouskova facka Zdroj: YouTube.com

VIDEO: Záznam Kalouskovy "výchovné" facky unikl na internet

Facku, kterou ministr financí Miroslav Kalousek loni v září uštědřil, devatenáctiletému mladíkovi, neviděli jen kolemjdouci lidé, ale i oko kamery. Videozáznam pořízený u budovy Sněmovny získal web Blesk.cz. Následně se objevil na YouTube, kde se stal nejsledovanějším videem dnešního dne.

 

Facku, kterou ministr financí Miroslav Kalousek loni v září uštědřil, devatenáctiletému mladíkovi, neviděli jen kolemjdouci lidé, ale i oko kamery. Videozáznam pořízený u budovy Sněmovny, který získal web Blesk.cz, se objevil na YouTube a dnes se stal nejsledovanějším videem dne.
Přestože je video bez zvuku, mohou diváci jasně vidět celý průběh incidentu. Kalousek, který kolem kamery procházel se svým mluvčím Ondřejem Jakobem, přitlačil nadávajícího studenta střední školy ke zdi a za urážky mu vlepil jednu facku. Poté zamířil pryč. Student si však nedal říct a odcházejícího ministra provokoval dál. Kalousek se otočil na místě a po studentovi se ještě jednou rozmáchnul. Incident stál Kalouska tisícikorunovou pokutu.

Přestože je video bez zvuku, mohou diváci jasně vidět celý průběh incidentu. Kalousek, který kolem kamery procházel se svým mluvčím Ondřejem Jakobem, přitlačil nadávajícího studenta střední školy ke zdi a za urážky mu vlepil jednu facku.

 

Poté zamířil pryč. Student si však nedal říct a odcházejícího ministra provokoval dál. Kalousek se otočil na místě a po studentovi se ještě jednou rozmáchnul. Za incident Kalousek tehdy zaplatil z rohodnutí poslanců tisícikorunovou pokutu.