Neil Young na konferenci Dive Into Media

Neil Young na konferenci Dive Into Media Zdroj: archiv

Neil Young koncertující. Nekvalitní zvuk vyloučen.
Neil Young se svým elektroautem
Neil Young koncertující. Nekvalitní zvuk vyloučen.
Neil Young koncertující. Nekvalitní zvuk vyloučen.
Neil Young koncertující. Nekvalitní zvuk vyloučen.
8
Fotogalerie

Neil Young "pomluvil" Steva Jobse. Prý neposlouchal iPod, ale vinylové desky

Kdyby žil déle, nejspíš by se zasadil o vytvoření nového digitálního formátu pro záznam hudby. Nabídl by až dvacetkrát kvalitnější poslech než dnešní MP3. Tvrdí to zpěvák Neil Young.

Rocková legenda vystoupila na konferenci Dive Into Media, která se konala v pondělí a úterý v Kalifornii. Mezi dalšími účastníky konference zaměřené na digitální média byli například šéf Twitteru Dick Costelo, šéfredaktor časopisu New Yorker David Remnick či prezident sportovního kanálu ESPN John Skipper.

 

V rozhovoru s legendárním sloupkařem Waltem Mossbergem zpěvák řekl, že digitální éra "degradovala kvalitu hudby". Prý se chce osobně angažovat v tom, aby pro záznam a poslech hudby vznikly lepší technologie.

 

Prohlásil: "Steve Jobs byl pionýr digitální hudby a jeho dědictví je nesmírné. Ale když přišel domů, tak poslouchal vinylové desky. A věřte, že kdyby žil déle, tak by se snažil o to samé co já."

 

Smířlivě se naopak vyjádřil o pirátství. To nepovažuje za velkou hrozbu pro muzikanty, spíš za účinný způsob, jak se dnes lidé o nových nahrávkách dozvídají. "Pirátství je nové rádio," řekl Young.

 

Video: