Papež

Papež Zdroj: Profimedia.cz

Papež jezdí ve svém papamobilu nepřipoután. Hrozí mu v Německu pokuta?

Jakýsi občan německého Dortmundu podal na policii stížnost na papeže. Hlava církve při své nedávné návštěvě Německa jezdila v papamobilu po Freiburgu bez připoutání pásy.

 

Jméno onoho občana není známo, ale zastupuje ho právník Johannes Christian Sundermann, příslušník krajně levicové strany Die Linke. Papež by za jízdu bez pásu mohl dostat pokutu 2 500 euro.

 

Nestane se nejspíš nic, protože papeže chrání diplomatická imunita. Zároveň je ale občanem Německa. Pokud by - čistě teoreticky - přijel do země jako soukromá osoba, mohlo by někoho napadnout ho stíhat.

 

Ideje levicového právníka se ještě nerozvinuly do plné síly. Bylo by třeba možné změřit rychlost papamobilu radarem, zastavit ho a nechat řidiče dýchnout. V Rakousku by mohli zase zkoumat, jestli má řidič po ruce reflexní vestu, kdyby náhodou píchnul, aby nelezl z vozu bez ní. Další možnosti vás jistě napadnou.

 

 

Onen nejmenovaný občan je prý veden obavami o život Svatého otce. Vlastně je to celé dost symbolické. Čím víc nalevo, tím více šílenství. Přátelé lidu jsou vedeni obavami o druhé, takže hned uvažují, jak by je bylo možné tak trochu zmáčknout a pak je ještě zkasírovat.