Zprávy

Zpět na článek

Papež jezdí ve svém papamobilu nepřipoután. Hrozí mu v Německu pokuta?

5 komentářů

sirien
4. prosince 2011 • 16:58
...a ujišťuju Vás, že bych se s nějakejma pokutama vůbec nezatěžoval a rovnou bych ho i s celou církví zažaloval za hromadu a hromadu závažnějších věcí, jako třeba podporování extremistů, podíl na zakrývání pedofilie, podíl na nějakých těch humanitárních prů***ch, napomáhání šíření smrtelných chorob... myslím že by se toho našlo hodně. Kdyby měla nějaká POLITICKÁ STRANA na svědomí to co církev, tak už by jí všicni kamenovali, křižovali, vyšetřovali, žalovali... ale ne, církev je nedotknutelná.

No - ano, fakticky je. Nicméně co jsem naposledy četl českou ústavu, tak by rozhodně být neměla.
rkkk
4. prosince 2011 • 12:02
Kam vede tohle doslovné dodržování zákonů a rozkazů bez zapojení zdravého rozumu a vlastního úsudku nám Němci ukázali hlavně během druhé světové války. Je vidět, že se toho tam od té doby asi zase tolik nezměnilo, když se takovou kravinou vážně zaobírají.
placirkabodlo
4. prosince 2011 • 16:05
ze jo, takova blbost, a jandourek by uz vesel bolseviky.
jan.jandourek
4. prosince 2011 • 10:33
Poslední vývoj situace je pro papeže příznivý. Jak uvedlo Vatikánské radio: "Papeži hrozila čtyřicetieurová pokuta, kterou mu však město Freiburg neudělilo. Odložilo případ ad acta s poukazem na skutečnost, že papežská kolona se pohybovala na uzavřené komunikaci, kde neplatí zákon o silničním provozu. Hlava katolické církve kromě toho při svých zahraničních cestách požívá diplomatické imunity, citoval městský úřad německé ministerstvo zahraničních věcí." Nicméně je dobře, že občané jsou bdělí.
placirkabodlo
4. prosince 2011 • 16:16
dobry den, pane jandourek. mate pravdu je to silene. a nevite nahodou, jestli jeste tomu papezi pri zvoleni osahavaji kulky, aby zjistili, jestli ten papez neni nahodou leva zena ?