Video placeholde

Zamrznutý Fico, ničení auta a shánění lexaurinu. Video ukázalo incident slovenských politiků z druhé strany

Tímhle videem dnes žijí všechny zpravodajské servery a sociální sítě v Česku a na Slovensku. Roztržka dvou politiků - expremiéra Igora Matoviče (strana OLaNO) a exministra vnitra Roberta Kaliňáka (Směr-SD), při které padly i rány pěstí, byla scénkou v našich politických kruzích doslova nevídanou. Na facebooku strany Směr-SD jelo celou dobu živé vysílání a celý incident je tak vidět z druhé strany. Kamera zachycuje premiéra Roberta Fica, jak na několik minut doslova zamrzl. Pak také demolici Matovičova auta i reakce lidí a politiků. Podívejte se na další video v úvodu článku.

Incident z dnešního rána jste pravděpodobně z pohledu Igora Matoviče asi viděli. Slovenský expremiér a lídr strany OLaNO ve svém voze najel přímo na místo tiskové konference strany Směr-SD a pomocí mikrofonu a reproduktorů na střeše auta začal narušovat projev dalšího expremiéra Roberta Fica. To nezůstalo bez povšimnutí a členové Směru se na auto doslova sesypali.

Zatímco bývalý ministr vnitra Kaliňák se pustí do potyčky přímo s Matovičem na místě řidiče, ostatní se snaží do auta dostat ze všech stran. Jeden dokonce vyleze na korbu a snaží se reproduktory ze střechy utrhnout. Další pak Matovičovi ukradne mikrofon a vrátí jej až po výzvě policie. Jiní lidé shání lexaurin na uklidnění, fanoušci Směru pak Matovičovi sprostě nadávají. Bizarní scénka tak dostala další, ještě absurdnější rozměr.

Nejvtipnější na celém záběru je ale sám Robert Fico. Těsně předtím, než Matovič přijede, hřímá o tom, jak Slovensko zaplaví ilegální migranti. V momentě, kdy se auto lídra OLaNO dostane do záběru tak zmlkne a bez hnutí stojí více než sedm minut. Až když se ujistí, že Matovič je pryč a policie mu v návratu brání, vrátí se zpátky ke své nenávistné rétorice, ve které pokračuje další půlhodinu. Kampaň před mimořádnými parlamentními volbami je tak na Slovensku velmi ostrá a to do otevření volebních místností zbývá ještě 13 dní. Co asi přijde potom?