KVIFF.TV - V síti: Za školou

KVIFF.TV - V síti: Za školou Zdroj: red

KVIFF.TV - V síti: Za školou
KVIFF.TV - V síti: Za školou
KVIFF.TV - V síti: Za školou
KVIFF.TV - V síti: Za školou
KVIFF.TV - V síti: Za školou
7
Fotogalerie

KVIFF.TV má exkluzivně ke zhlédnutí film V síti: Za školou

KVIFF.TV má exkluzivně ke zhlédnutí film V síti: Za školou. Je to specifická verze filmu V síti, která je určená pro diváky už od 12 let. Děti i jejich rodiče tak mají jedinečnou možnost pustit si tento dokument (původně určený pro vzdělávací projekce ve školách) v pohodlí svého domova se svými dětmi. Mohou si i stáhnout metodologickou příručku (heslo a login: press), primárně určenou pro učitele, která rodičům pomůže se v tématu zorientovat a s dětmi o tématu mluvit.

Na platformě jsou k dispozici i další dvě verze filmu: V síti (verze, která běžela v kinech pro děti od 15 let) a V síti 18+ (necenzurovaná verze filmu divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu, zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů).

Tři dospělé herečky, které vypadají na 12 let, se připojí na sociální sítě, aby v přímém přenosu zažily, co se děje v online světě. V kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří si je na netu našli a napsali jim. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru nebo posílá erotické fotografie a videa. Herečky dokonce zažívají vyhrožování a vydírání. Nejsilnější momenty z oficiální celovečerní verze filmu jsou doplněny o praktické rady, návody a komentáře hereček, které si zkušeností se sexuálním obtěžováním na internetu samy prošly.

Film V síti zaznamenal velký úspěch bezprostředně po svém uvedení do kin v roce 2020 (ačkoliv do kinodistribuce zasáhla pandemie spojená s covid-19), téma je to však stále živé a ve společnosti dorůstají další generace dětí, které je potřeba o tomto tématu informovat.