Miloš Vystrčil

Miloš Vystrčil Zdroj: ČTK / Šimánek Vít

Miloš Vystrčil: Tichá voda Senát mele

Když se zeptáte, jakou má předseda Senátu Miloš Vystrčil (62) v horní komoře Parlamentu přezdívku, odpovědí je jen kroucení hlavou. Prý žádnou. Naznačuje to, že je až taková tichá voda? Nikoli. Ostatně jeho souboj s kandidátkou hnutí ANO, obžalovanou Janou Nagyovou v obvodu Jihlava, který Vystrčil drtivě vyhrál, byl vůbec nejsledovanějším kláním letošních „senátek“.

Tichá síla

O Miloši Vystrčilovi si mnoho lidí myslí, že je nevýrazný a nedokáže oslovit širší veřejnost. Výsledky ve volbách ale ukazují pravý opak. Jinak by ani nebylo možné, aby se stal druhým nejvyšším ústavním činitelem České republiky. I když k tomu mu v roce 2020 dopomohla také smrt jeho předchůdce a stranického kolegy z ODS Jaroslava Kubery, jenž byl ve srovnání s ním daleko barvitější a výřečnější.

Svoji práci komentuje Vy­strčil poměrně jednoduše. „Moje žena je smířená s tím, že vždycky, když něco dělám, dělám to naplno. Když jsem učil na gymnáziu, chodil jsem na sedmou do školy, domů se vracel kolem páté a pak jsem šel trénovat žáky ve fotbale. Když je někdo ,blázen‘, je jedno, jestli je učitel, nebo předseda Senátu. Známý mi teď vyprávěl, jak třikrát týdně po práci trénuje děti a v sobotu jede na půl dne nebo na celý den jako doprovod a trenér patnácti dětí. To je ten hrdina všedního dne… Já svou práci dělám, protože jsem si ji vybral, a mám obrovské štěstí, že můžu dělat, co mě baví,“ říkal předseda Senátu před dvěma lety v rozhovoru pro web Jsme úspěšní.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!