Alena Schillerová na sněmu ANO.

Alena Schillerová na sněmu ANO. Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Alena Schillerová na sněmu ANO.
Alena Schillerová na sněmu ANO.
Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek na sněmu ANO
Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek na sněmu ANO
Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek na sněmu ANO
7
Fotogalerie

Andrej Babiš zůstává v nemocnici. Ruší svůj program i debatu s premiérem Fialou

Předseda hnutí ANO a trestně stíhaný poslanec Andrej Babiš je nadále v nemocnici IKEM kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům, informovala dnes televize CNN Prima News na webu. Vůdce nejsilnější opoziční strany a bývalý premiér podle televize zrušil svůj program, včetně nedělní televizní debaty se současným předsedou vlády Petrem Fialou (ODS). Mluvčí hnutí ANO Martin Vodička přitom v pátek uvedl, že šlo pouze o lehkou indispozici.

Kvůli zdravotním problémům byl Babiš v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) už v pátek. Podle Vodičky však šlo o menší zdravotní indispozici. "Šlo o lehkou indispozici, pro jistotu vyhledal lékaře. Už je ale v pořádku," uvedl Vodička v pátek.

Není tak jasné, zda se dnes Babiš do nemocnice vrátil, nebo v ní od pátku zůstal, uvádí dále CNN Prima News. Podle ní ale předseda ANO ruší svůj veškerý program včetně účasti v televizní debatě s premiérem Fialou, která byla naplánována na tuto neděli. Fiala dnes na twitteru Babišovi popřál, aby mu bylo brzy lépe. "V televizní debatě se potkáme jindy, zdraví je přednější," dodal předseda vlády.

Loni v červnu Babiš ještě jako premiér ze zdravotních důvodů odřekl účast na mezinárodní bezpečnostní konferenci v Bratislavě. Novinářům tehdy řekl, že musel navštívit lékaře kvůli zdravotní indispozici s nečekaně zvýšeným tlakem.

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Andrejem Babišem • Videohub