Nejbizarnější mýty a pověry, které provázejí olympiádu

Už od antiky jsou olympijské hry provázeny řadou mýtů, omylů a nepravd. Podívejte se na ty nejdivnější, které si zaslouží být uvedeny na pravou míru, nebo dokonale vyvráceny. Mají letošní lepenkové postele v Tokiu zabránit nemanželskému sexu?

Jedním z hlavních témat letošních olympijských her se ještě před jejich začátkem stala kvalita místních postelí. Téměř okamžitě se začaly šířit zvěsti o tom, že jsou vyrobené tak, aby unesly pouze jediného člověka, a omezily tak sexuální radovánky. Organizátoři spekulace dementovali téměř okamžitě s tím, že postele jsou vyrobené z lepenky jako součást plánu na udržitelnost her. Lepenkové rámy spolu s matracemi z polyethylenu budou ihned po olympiádě recyklovány do plastových výrobků.

Historické bludy

Narozdíl od tohoto vtipného drbu se k olympiádě váže celá řada dalších mýtů, které přežívají z generace na generaci. S čím souvisí hlavní symbolika, pět propletených kruhů? S pěti kontinenty ani omylem. A byli původní olympijští sportovci amatéři? Těžko říct. Existuje věkový limit pro olympioniky? Všechno a mnohem víc se dozvíte ve videu!