Video placeholde
Herec a scénárista Zdeněk Svěrák a skladatel a hudebník Jaroslav Uhlíř na pódiu během demonstrace za nezávislost justice a lepší vládu na Letné (23. 6. 2019)
Jaroslav Uhlíř s druhou ženou Helenou.
Skladatel Jaroslav Uhlíř si na srdce dává pozor.
Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák
Jaroslav Uhlíř
10
Fotogalerie

Skladatel Jaroslav Uhlíř byl dnes nezvěstný. Policie jej vypátrala a je v pořádku

Pražští policisté hledali čtyřiasedmdesátiletého skladatele, klavíristu a moderátora Jaroslava Uhlíře. ČTK to řekla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Pátrání policie vyhlásila podle databáze pohřešovaných dnes kolem poledne. Krátce před druhou hodinou policie oznámila, že se Jaroslav Uhlíř našel.

Konkrétní informace policie nicméně nejprve vůbec nesdělila. „Mohu potvrdit, že v současné chvíli probíhá pátrání po 74letém muži,“ uvedla hodinu před polednem pro Blesk mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Přesně ve 12:05 hod. ale už policie zveřejnila informaci o pátrání ve své databázi hledaných osob.

Ve 13:50 byl pohřešovaný skladatel Jaroslav Uhlíř nalezen a je v pořádku. ČTK to sdělila mluvčí pražské policie. 

Uhlíř měl od rána vypnutý telefon, kde se ozývala jen hlasová schránka. Před rokem umělec prodělal infarkt, po kterém skončil v nemocnici. Není divu, že o něj teď všichni mají strach. Sám Uhlíř se nikdy netajil tím, že bere několik život zachraňujících prášků, například na cholesterol a na průchodnost cév.

Uhlíř je autorem hudby k písním i filmům. Napsal hudbu například pro písně Holubí dům a Ani k stáru či pro snímky Ať žijí duchové!, Trhák, Lotrando a Zubejda nebo Tři bratři. V minulosti mimo jiné moderoval televizní pořady s textařem a moderátorem Karlem Šípem a dlouhodobě spolupracuje s dramatikem, hercem a textařem Zdeňkem Svěrákem.

Další podrobnosti najdete zde >>>